Krisen i Eurozonen
Tysklands finansminister Wolfgang Schäuble.

Han är inte nöjd

Publicerad 11 juli 2015 kl 21.51

Valuta. Eurogruppen, med den tyske finansministern Wolfgang Schäuble i spetsen, säger ikväll att man inte tycker att Greklands reformförslag är tillräckliga.

Gilla artikeln på Facebook

Schäuble säger istället att den optimism som fanns för ett halvår sedan förstörts av den grekiska vänsterregeringen "på ett otroligt sätt under de senaste månaderna", rapporterar Reuters.

För att gå med på fler nödlån kräver Tyskland dels ännu mer långtgående åtstramningar av den grekiska budgeten, men även säkerheter i form av att Grekland överför tillgångar värda 50 miljarder euro till en fond för att betala av de skulder man har.

Nederländernas finansminister Jeroen Dijsselbloem, som är ordförande för eurogruppen, konstaterade ikväll att man fortfarande var "långt ifrån" en överenskommelse med Grekland. Han fick medhåll från eurolandet Finland vars nya högerregering är mycket kritiska till att låna ut mer pengar och inte anser att de grekiska reformerna är tillräckliga.

Övriga finansministrar i eurogruppen talade efter mötet om att man inte längre har förtroende för de grekiska vänsterradikala politikerna efter sex månader av brutna löften och irrationella och provokativa utspel.

Det tyska finansdepartementet går dessutom så långt att man föreslår att Grekland tar en "time out" från eurosamarbetet under fem års tid. I Tyskland är den folkliga opinionen starkt emot att skicka mer av landets skattepengar till Grekland, vilket gör att det just nu ser dystert ut för det skuldtyngda och vänsterstyrda landet.


Kriget mot veden

Löfven försökte förbjuda vedspisar 2017. Nu ska en ny avgift på "virkesupplag" vid vägar bli regeringens nya sätt att komma åt "gratisenergin" på landsbygden.0 Plus

Människans natur

Svenskar tål bara 4 procent invandrare, visar ny forskning. Sen flyttar de från bostadsområdet, enligt en avhandling från Linnéuniversitetet.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Depression, bipolär sjukdom och schizofreni. Dansk forskningsstudie stärker sambandet mellan PK-åsikter och traditionell galenskap.0 Plus

Mer från Valuta

"Libra" ska konkurrera med bitcoin. Stora betaltjänster är med på projektet.0 

Allt dyrare tanka bilen eller resa utomlands. Men Riksbanken håller fast vid minusräntan in i det sista.0 

Kultur

"Mr Bean" i upprop mot hatbrottslag. Muslimsk minister i Skottland vill inskränka yttrandefriheten.0 

Björn Kjellman: Fel att den "vite mannen" får så mycket utrymme. "Vår värld är orättvis och fördomsfull."0