Arkivbild.

Invandrare: Vi bränner bilar eftersom svenskar är rasister

Publicerad 28 oktober 2016 kl 14.39

Inrikes. En ung man bosatt i Skallberget i Västerås förklarar i en insändare att ungdomar vandaliserar och bränner bilar eftersom de utsätts för rasism och inte har tillräckligt med "aktiviteter".
"Det är klart som fan att vi tar ut vår frustration genom att förstöra och vandalisera när vi har brist på aktiviteter här", skriver han i en insändare i lokaltidningen VLT.

Gilla artikeln på Facebook

Västerås har den senaste utsatts för en lång rad bilbränder. I insändaren försöker den unge mannen, som vill vara anonym, förklara vad fenomenet beror på.

Han skriver att han själv kom till Sverige när han var ung och visserligen "hade goda förutsättningar" men att han utsätts för ständig rasism av myndigheterna.

"Redan i tidig ålder blev man behandlad annorlunda. Ibland var det på grund av etnicitet, ibland på grund av att man befann sig på en viss plats och ibland bara för att just de människorna som hade makten kände för att jävlas med oss. Så många gånger jag blivit upptryckt mot väggen och visiterad framför mina nära och kära. Det har verkligen tryckt ner mig och mitt värde", skriver han.

Mannen skriver att ungdomarna i området känner sig "förtryckta" och att de bränner bilar för att "få omgivning att reagera och lyssna". Bland annat klagar han på att målen på den lokala fotbollsplanen inte har något nät och att det inte anordnas tillräckligt med "aktiviteter" för unga.

"Kort och gott, det är klart som fan att vi tar ut vår frustration genom att förstöra och vandalisera när vi har brist på aktiviter här. Det finns varken god gemenskap, aktiviter eller saker/föremål vi kan använda oss av."

Insändaren har fått flera svar från läsare som är kritiska till resonemanget.

"Det är bara en tidsfråga innan nån av er- eller 'dom andra' dör, om detta fortsätter. Ingen tycker synd om er – alla bara hatar er mer och mer", skriver exempelvis signaturen "Fd bilägare på Skallberget".


Video: Skulle återförenas med sin mor efter sju år. Då angrep 15-åringen henne med sparkar – för att försvara pappans "heder".0 Plus

Ensamkommande flyktingbarn

Bisarra förklaringen. "Mamma glömde bort när jag var född."0 Plus

Nyheter från förstasidan

Lamotte bjuder in Aschberg till invandrargetto

Bråket mellan profilerna fortsätter. "Vore bra om du följde med och fick se med egna ögon vad som pågår i Sverige."0 

Ekonominyheter

Klarnas kreditförluster fördubblade när fler än någonsin söker skuldsanering

Inkassojättens kundförluster 1,2 miljarder.. "Det finns ett stort behov" av att slippa betala i Sverige nu, enligt Kronofogden.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Joakim Andersen har läst ny bok om identitetspolitik. Hysteriska feminister och "antirasister" tros vara resultat av att allt fler växer upp utan fäder och bröder.0 Plus

Vetenskap

Prover visar varför svenska sjöar blir allt brunare. Forskare har hittat förklaring till fenomenet.0 

Svensk upptäckt: Så blir man mätt utan att äta. Spektakulära genombrottet i kampen mot fetma.0 Plus

Kultur

Rolf Lassgård spelar präst som byter kön. Ny svensk storfilm har premiär i februari.0