Arkivbild.

Invandrare: Vi bränner bilar eftersom svenskar är rasister

Publicerad 28 oktober 2016 kl 14.39

Inrikes. En ung man bosatt i Skallberget i Västerås förklarar i en insändare att ungdomar vandaliserar och bränner bilar eftersom de utsätts för rasism och inte har tillräckligt med "aktiviteter".
"Det är klart som fan att vi tar ut vår frustration genom att förstöra och vandalisera när vi har brist på aktiviteter här", skriver han i en insändare i lokaltidningen VLT.

Gilla artikeln på Facebook

Västerås har den senaste utsatts för en lång rad bilbränder. I insändaren försöker den unge mannen, som vill vara anonym, förklara vad fenomenet beror på.

Han skriver att han själv kom till Sverige när han var ung och visserligen "hade goda förutsättningar" men att han utsätts för ständig rasism av myndigheterna.

"Redan i tidig ålder blev man behandlad annorlunda. Ibland var det på grund av etnicitet, ibland på grund av att man befann sig på en viss plats och ibland bara för att just de människorna som hade makten kände för att jävlas med oss. Så många gånger jag blivit upptryckt mot väggen och visiterad framför mina nära och kära. Det har verkligen tryckt ner mig och mitt värde", skriver han.

Mannen skriver att ungdomarna i området känner sig "förtryckta" och att de bränner bilar för att "få omgivning att reagera och lyssna". Bland annat klagar han på att målen på den lokala fotbollsplanen inte har något nät och att det inte anordnas tillräckligt med "aktiviteter" för unga.

"Kort och gott, det är klart som fan att vi tar ut vår frustration genom att förstöra och vandalisera när vi har brist på aktiviter här. Det finns varken god gemenskap, aktiviter eller saker/föremål vi kan använda oss av."

Insändaren har fått flera svar från läsare som är kritiska till resonemanget.

"Det är bara en tidsfråga innan nån av er- eller 'dom andra' dör, om detta fortsätter. Ingen tycker synd om er – alla bara hatar er mer och mer", skriver exempelvis signaturen "Fd bilägare på Skallberget".


Nya bilder visar: Stalins ubåt fick in fullträff. Endast sju av 40 ombord överlevde S-märkta militärtransporten till Tredje riket.0 Plus

"Rasistisk attack" väcker starka känslor. Kvinnan fick näs- och kindbenen brutna av männens oprovocerade våld.0 Plus

Vansinneskörningen i Malmö

Körde sin Mercedes rakt in i parkerade bilar under vansinnesfärd. Mammans ben var "söndertrasat" när den 21-årige bidragstagaren valde att avvika i riktning mot Rosengård.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Här åtalas Aftonbladets sanningsvittne "John, 26" för upploppen i Kapitolium

"Fuck yeah! Let’s burn this shit down!". Kvällstidningens AFA-vittne hotade poliser och deltog i kravallerna, visar åklagarens video.0 

Ekonominyheter

ECB flaggar för åtgärder mot bitcoin

"Kryphål kommer de att användas".. Samtidigt stiger kryptovalutan bitcoin kraftigt.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

"Därför stämmer jag Swedbank". Widar Nord om sin tvist med S-märkta bankjätten.0 

Eldsvåda hjälpte Hitler krossa oppositionen 1933. Man kan ana varför Demokraterna vill framställa ett mindre upplopp som en statskupp, skriver Jan Tullberg.0 

Vetenskap

Så drabbas DIN ekonomi av satsningen på vindkraft. Svenska forskare sågar "energiomställning" från kärnkraft.0 Plus

Kultur

Breaking Bad-stjärnan kritisk till "cancel culture". Samhället har blivit hårdare och mindre tolerant, enligt Bryant Cranston.0