Alternativ för Sverige

Kasselstrand: "Vi vill ha noll invandring"

Publicerad 5 maj 2018 kl 18.36

Inrikes. Alternativ för Sverige vill ha noll asyl-, anhörig- och kvotflyktinginvandring. Det säger partiledaren Gustav Kasselstrand i en Youtube-intervju med tidningen Nya Tider.

Gilla artikeln på Facebook

Alternativ för Sverige startade sitt parti så sent inpå valrörelsen för att man ville uppnå ett levande momentum, precis som till exempel Ny Demokrati och Junilistan tidigare lyckats med.

Det förklarar partiledaren Gustav Kasselstrand när han intervjuas av Sanna Hill på Nya Tider.

Enligt Kasselstrand är den största skillnaden mellan Alternativ för Sverige och konkurrenten Sverigedemokraterna att SD vill bli en del av etablissemanget, något hans eget parti absolut inte vill bli.

– Vi vill inte bli accepterade av det politiska etablissemanget eller de andra partierna. Vi är ett parti som sätter svenskarnas intressen i första rummet. Sverigedemokraterna däremot kan man inte lita på, det är ett parti som förändrats sedan det kom in i riksdagen. De har blivit berusade av makt och pengar, säger AFS-ledaren.

Kasselstrand menar att SD inte längre är någon riktig opposition, men det ska hans parti bli om det når riksdagen.

Till skillnad från SD vill AFS till exempel inte heller ta emot några kvotflyktingar alls. Eller anhöriginvandrare eller asylsökare.

När Sanna Hill frågar Gustav Kasselstrand om hans parti vill ha "noll invandring", svarar han:

– Mm, noll asyl- och anhöriginvandring. Noll kvotflyktinginvandring. Den invandringen har varit destruktiv för Sverige.

En annan skillnad mellan de båda invandringskritiska partierna är, enligt Gustav Kasselstrand, att SD har en integrationspolitik medan AFS har en återvandringspolitik. SD talar också ibland om återvandring, men bara av "pliktskyldiga" skäl, menar AFS-ledaren.

Vidare kritiserar Kasselstrand klimatet inom Sverigedemokraterna, och säger att det troligen är det mest toppstyrda partiet i hela Sverige. Högt i tak är det absolut inte, förklarar han.

– I Sverigedemokraterna råder diktatur, säger Gustav Kasselstrand.

Enligt honom får man bara säga det som partitoppen tycker och det leder till att det inom partiet saknas en riktig idédebatt.

AFS-ledaren klargör också att han är helt emot NATO och all interventionistisk utrikespolitk. Dagens ledande svenska politiker skämmer däremot ut Sverige när de med sitt "stormaktsvansinne" försöker vara en "moralisk stormakt" som pådyvlar andra länder genuspolitik och andra omogna idéer, säger Kasselstrand.

Partiledaren hyllar också alternativmedia och säger att hans parti redan fått närmare 2.000 medlemmar.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Skriker "Allahu akbar". Våldsamt på gatorna två dagar i rad.0 Plus

Vetenskap

Ryssland: Covid-19 kan göra män sterila. Hälsodepartementet slår larm.0 

Så uppstod de svenska stenblocksfälten. Upptäckten unik för de senaste 200 åren.0