Gräddfil till bostäderna
Genrebild.

Kommuner köper bostäder för minst 100 miljoner åt nyanlända

Publicerad 26 augusti 2016 kl 11.43
Av Mattias Albinsson

Politik. Sveriges kommuner köper i år bostadsrätter och radhus för minst hundra miljoner kronor åt de nyanlända invandrarna, skriver Aftonbladet.

Gilla artikeln på Facebook

Mest pengar satsar Stockholms­kommunerna Vallentuna, Täby, Danderyd och Sollentuna som spenderar tiotals miljoner kronor vardera på de nya invånarna från tredje världen. I Vallentuna får invandrarna bo i bostads­rätter som i genomsnitt kostar nästan två miljoner kronor styck i inköp.

Men även Helsingborg i Skåne och Kiruna i Norrland köper in bostadsrätter för att få plats med de asyl­invandrare som flyttar in. Helsingborg har hittills köpt åtta bostads­rätter men planerar att köpa in ytterligare 30. Och i Västerås tänker kommunen köpa radhus åt vissa av invandrar­familjerna.

Norrköpings kommun skriver i ett enkätsvar att det är "bra ur ett integrations­perspektiv" att invandrare får bo i dyra bostadsrätter och radhus på skattebetalarnas bekostnad.

Förra året kom över 160.000 asyl­invandrare till Sverige som svar på den öppna hjärtan-politik som förre stats­ministern Fredrik Reinfeldt införde och hans efterträdare Stefan Löfven fortsatte. Den vänster­radikala politiken har skapat en kaotisk situation för landets kommuner som förväntas ordna bostad åt alla invandrare samt i förlängningen försörja dem med skatte­medel.

Det asylkaos som uppstått har skapat kännbara effekter på fler håll i samhället. Inte minst för polisen och rätts­väsendet då de invandrare som kommer är betydligt mer aggressiva, vålds­benägna och kriminella än svenskar är i allmänhet.


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Trumps handelspolitik kommer till Europa, skriver Dan Ahlmark. Den politiska globalismen kan bli nästa område som omdanas.0 

Mer från Politik

SD-topp tonar ned demografins betydelse

Inte så viktigt Sverige befolkas av svenskar, enligt Mattias Karlsson.. I het ordstrid om huruvida vårt lands invånare ska bestå av svenskar eller av indier, araber och andra folkslag från tredje världen.0 Plus

30 år sedan "Luciabeslutet" stoppade asylinvandringen

Så gick det till när sossarna fick nog.. Carl Bildt öppnade sedan portarna igen – bland det första han gjorde.0 Plus

Somaliska S-politikerns rasistbluff avslöjad – erkänner: "Jag ljög"

Påstod sig ha blivit utsatt för "rasism" i taxi.. Rövarhistorien fick flera tusen "gilla" av politiskt korrekta på Twitter.0 Plus

Vetenskap

Kultur

Judisk grupp stoppar Roger Waters. Pink Floyd-stjärnan anklagas för att vara antisemit.0