Gräddfil till bostäderna
Genrebild.

Kommuner köper bostäder för minst 100 miljoner åt nyanlända

Publicerad 26 augusti 2016 kl 11.43
Av Mattias Albinsson

Politik. Sveriges kommuner köper i år bostadsrätter och radhus för minst hundra miljoner kronor åt de nyanlända invandrarna, skriver Aftonbladet.

Gilla artikeln på Facebook

Mest pengar satsar Stockholms­kommunerna Vallentuna, Täby, Danderyd och Sollentuna som spenderar tiotals miljoner kronor vardera på de nya invånarna från tredje världen. I Vallentuna får invandrarna bo i bostads­rätter som i genomsnitt kostar nästan två miljoner kronor styck i inköp.

Men även Helsingborg i Skåne och Kiruna i Norrland köper in bostadsrätter för att få plats med de asyl­invandrare som flyttar in. Helsingborg har hittills köpt åtta bostads­rätter men planerar att köpa in ytterligare 30. Och i Västerås tänker kommunen köpa radhus åt vissa av invandrar­familjerna.

Norrköpings kommun skriver i ett enkätsvar att det är "bra ur ett integrations­perspektiv" att invandrare får bo i dyra bostadsrätter och radhus på skattebetalarnas bekostnad.

Förra året kom över 160.000 asyl­invandrare till Sverige som svar på den öppna hjärtan-politik som förre stats­ministern Fredrik Reinfeldt införde och hans efterträdare Stefan Löfven fortsatte. Den vänster­radikala politiken har skapat en kaotisk situation för landets kommuner som förväntas ordna bostad åt alla invandrare samt i förlängningen försörja dem med skatte­medel.

Det asylkaos som uppstått har skapat kännbara effekter på fler håll i samhället. Inte minst för polisen och rätts­väsendet då de invandrare som kommer är betydligt mer aggressiva, vålds­benägna och kriminella än svenskar är i allmänhet.


Invandrarvåldtäkter ska skapa "mångfärgad framtid", hoppas läkare. Uppmanar "svarta, judar, handikappade och frimurare" att "kasta sig över högerfittorna".0 Plus

Forskarna: Så stor är egentligen intelligensklyftan. Närmare 10.000 deltagare detaljstuderades och fick både gener och IQ testade.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0