Gräddfil till bostäderna
Genrebild.

Kommuner köper bostäder för minst 100 miljoner åt nyanlända

Publicerad 26 augusti 2016 kl 11.43
Av Mattias Albinsson

Politik. Sveriges kommuner köper i år bostadsrätter och radhus för minst hundra miljoner kronor åt de nyanlända invandrarna, skriver Aftonbladet.

Gilla artikeln på Facebook

Mest pengar satsar Stockholms­kommunerna Vallentuna, Täby, Danderyd och Sollentuna som spenderar tiotals miljoner kronor vardera på de nya invånarna från tredje världen. I Vallentuna får invandrarna bo i bostads­rätter som i genomsnitt kostar nästan två miljoner kronor styck i inköp.

Men även Helsingborg i Skåne och Kiruna i Norrland köper in bostadsrätter för att få plats med de asyl­invandrare som flyttar in. Helsingborg har hittills köpt åtta bostads­rätter men planerar att köpa in ytterligare 30. Och i Västerås tänker kommunen köpa radhus åt vissa av invandrar­familjerna.

Norrköpings kommun skriver i ett enkätsvar att det är "bra ur ett integrations­perspektiv" att invandrare får bo i dyra bostadsrätter och radhus på skattebetalarnas bekostnad.

Förra året kom över 160.000 asyl­invandrare till Sverige som svar på den öppna hjärtan-politik som förre stats­ministern Fredrik Reinfeldt införde och hans efterträdare Stefan Löfven fortsatte. Den vänster­radikala politiken har skapat en kaotisk situation för landets kommuner som förväntas ordna bostad åt alla invandrare samt i förlängningen försörja dem med skatte­medel.

Det asylkaos som uppstått har skapat kännbara effekter på fler håll i samhället. Inte minst för polisen och rätts­väsendet då de invandrare som kommer är betydligt mer aggressiva, vålds­benägna och kriminella än svenskar är i allmänhet.


Nyheter från förstasidan

Löfven vill att Sverige arrangerar "historiens första hållbara OS"

Olympiska spelen ska arrangeras i klimatets anda. "Vår övertygelse är att Sverige har bäst förutsättningar att leverera ett hållbart arrangemang."0 

Ekonominyheter

Traditionella jobb försvinner för unga

Vanligaste jobben: Rasta hund, städa, transportera saker.. Framtidens jobb är att sköta sköta tråkiga uppgifter åt babyboomers och andra äldre generationer.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kolumn: Joakim Andersen. "Ultras" tar strid mot liberala värden.0 Plus

Vetenskap

Husses stress smittar av sig på hunden. Stressnivåerna hos hundar och deras ägare följer varandra.0 

Familj får 100.000 kronor efter unikt myntfynd på tomten. Skånska familjen fann över 20 mynt som är 300 år gamla.0 Plus

Kultur

Skogsturken-frisbeen till salu. Auktioneras ut på Tradera – av han "som kasta".0 

Lars Vilks skulptur brann upp. "Helt nedbrunnen."0