Asylkaoset

Löfven vill snart öppna för invandring igen: "Behövs för att klara den demografiska utvecklingen"

Publicerad 15 december 2015 kl 08.52

Inrikes. Regeringen är redo att snart öppna portarna för invandring igen. En hög invandring från tredje världen är nämligen nödvändig att Sverige ska "klara den demografiska utvecklingen", uppger statsminister Stefan Löfven (S) för Dagens Nyheter idag.

Gilla artikeln på Facebook

Det akuta asylkaoset är på väg att ta slut och Sverige är nu redo att inleda "integrationsarbetet", enligt Stefan Löfven.

– Tanken är att vi ska gå ur en krissituation och in i en etableringsfas, säger han till DN.

Statsministern vill också understryka att regeringen inte har gjort någon omprövning av massinvandringen som sådan. Fortfarande betraktar man konceptet med inflöde av lågkvalificerade personer från tredje världens mest problematiska länder som en fullständigt nödvändig utveckling för Sverige.

– Den sanningen ligger kvar – Sverige behöver människor för att vi ska klara den demografiska utvecklingen, säger Stefan Löfven till Dagens Nyheter.

Socialdemokraterna har också press på sig från alliansen och storföretagen att införa lägre ingångslöner och enklare jobb, enligt DN. Redan nu har regeringen ändrat uppfattning om de så kallade rut-tjänsterna, som lite förenklat går ut på att invandrare från tredje världen ska ges möjlighet att städa och tvätta hos den svenska medelklassen. Sverige ger sedan tidigare sin medelklass en rad förmåner av typen "ränteavdrag" och "rut-avdrag" som ska ge utrymme att konsumera hushållsnära tjänster.

Löfven vill dock inte att Sverige ska konkurrera med låga löner på den internationella exportmarknaden. Istället säger han till DN att floskler som "kunskapsinnehåll" och "nya produkter" är Sveriges främsta internationella konkurrensfördelar.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Nätförsäljningen sjönk 8,7 procent i december. Högre priser och produktbrist två av orsakerna.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Tidningen mörkar bestialiska brottet. Låter istället våldtäktsmannen posera som "cool" gangster på stämningsfulla bilder i tidningens reportage.0 

Vetenskap

Stor ras-studie fann gen som skyddar mot corona. Jämförde européers och afrikaners skilda DNA-uppsättningar.0 

Pfizers VD: Vi vet inte hur länge tredje sprutan skyddar. Tredje spruta påstås ge ”rimligt skydd” mot omikron.0 

Kultur

Ny bokhandel säljer böcker som nobbas av Bonnier. Uppger sig ha marknadens största urval.0 

Pedofilanklagelserna mot Bob Dylan växer. Vänsterikonen anklagas för "månader" av sexövergrepp.0