Blodbadet i Vetlanda

Lamotte: Tamim Sultani skrek "Allahu akbar" under attacken i Vetlanda

Publicerad 5 mars 2021 kl 21.04

Inrikes. Under onsdagens knivattack mot sju personer i småländska Vetlanda skrek gärningsmannen Tamim Sultani, 22, det muslimska stridsropet "Allahu akbar" medan han högg sina offer. Det uppger källor till medborgarjournalisten Joakim Lamotte.

Gilla artikeln på Facebook

Lamotte har intervjuat en av personerna som knivhöggs i Vetlanda. Enligt Lamotte handlar det om en man som vill vara anonym och som säger att han numera är rädd att vistas utomhus.

"Mannen berättar även ingående om hur det gick till när han blev attackerad och det han minns allra tydligast är att Tamim Sultani skrek 'Allahu akbar' innan han högg kniven i honom", skriver Lamotte på Facebook och fortsätter:

"Mannen jag intervjuar undrar nu varför man inte utreder det som ett terrorbrott trots att Tamim Sultani skrek 'Allahu Akbar' innan han högg ner folk med kniven. Mannen säger även att han har svårt att prata om det som hänt men vill ändå att jag publicerar hans berättelse så att sanningen kommer fram".

Fria Tider avslöjade på torsdagen att Tamim Sultani hade beviljats uppehållstillstånd i Sverige genom den så kallade gymnasieamnestin, ett regelverk som gör det möjligt för ensamkommande unga män från Afghanistan att stanna i Sverige trots att inte har några asylskäl, så länge de väljer att gå på gymnasiet.


Forskarna: Så stor är egentligen intelligensklyftan. Närmare 10.000 deltagare detaljstuderades och fick både gener och IQ testade.0 Plus

Nya Sverigebilden

Här talar invandraren ut om sitt hat mot svenskar. "Ni är äckliga pedofiler" och "ni kommer aldrig lyckas kasta ut oss", säger han bland annat.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Fifflade bort konservativa sajten ur träfflistan. Nu stäms vänsterorienterade sökjätten vid en domstol i New York.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0