Liberal redaktör vill ge sverigedemokrater "knytnävsslag"

Publicerad 28 december 2020 kl 21.12

Media. Sverigedemokraterna bör "hållas på lagom avstånd för viss typ av närkontakt - återkommande knytnävsslag". Så skriver Alex Voronov, politisk redaktör på liberala Eskilstuna-Kuriren och Katrineholms-Kuriren. Nu anklagas han för att förespråka politiskt våld – men försvarar sig med att "liberalismen är en revolutionär ideologi".

Gilla artikeln på Facebook

Alex Voronov har tidigare väckt uppmärksamhet, bland annat när han för några år sedan lade upp bilder på Twitter där gjorde den islamistiska rabiahälsningen.

Nu har den idag 45-årige lokaltidnings­liberalen hamnat i blickfånget igen – denna gång för ett inlägg om Sverigedemokraterna.

"För övrigt håller jag med Sabuni om att SD inte ska isoleras. I dessa tider vet vi att isolera är att avskärma, undvika närkontakt. SD bör i stället hållas på lagom avstånd för viss typ av närkontakt - återkommande knytnävsslag", skriver Voronov på Twitter.

Inlägget har väckt starka reaktioner, och redaktören anklagas för att uppmana till våld mot meningsmotståndare. En av dem som kommenterar tweeten är SD:s rättspolitiska talesman Adam Marttinen.

"Vill förstå dig rätt, men det blir ändå bara osmakligt. Det förtjänas att förtydligas för att undanröja tvivel", skriver Marttinen.

"Liberalismen är en revolutionär ideologi"
Alex Voronov svarar dock inte på det inlägg. Ett svar har han dock kommit med till en av av de andra personerna som kommenterat:

"Liberalismen är en revolutionär ideologi, som en klok person sa. Finns inte alltid tid att kamma sig", skriver Voronov.

Fria Tider söker Alex Voronov för en kommentar.


Nya bilder visar: Stalins ubåt fick in fullträff. Endast sju av 40 ombord överlevde S-märkta militärtransporten till Tredje riket.0 Plus

"Rasistisk attack" väcker starka känslor. Kvinnan fick näs- och kindbenen brutna av männens oprovocerade våld.0 Plus

Vansinneskörningen i Malmö

Körde sin Mercedes rakt in i parkerade bilar under vansinnesfärd. Mammans ben var "söndertrasat" när den 21-årige bidragstagaren valde att avvika i riktning mot Rosengård.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Här åtalas Aftonbladets sanningsvittne "John, 26" för upploppen i Kapitolium

"Fuck yeah! Let’s burn this shit down!". Kvällstidningens AFA-vittne hotade poliser och deltog i kravallerna, visar åklagarens video.0 

Ekonominyheter

ECB flaggar för åtgärder mot bitcoin

"Kryphål kommer de att användas".. Samtidigt stiger kryptovalutan bitcoin kraftigt.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.