Här hyllar redaktör på Eskilstuna-Kuriren islamism

Publicerad 23 april 2016 kl 19.28
Av Mattias Albinsson

Media. Eskilstuna-Kurirens politiske redaktör Alex Voronov hyllar islamism genom att lägga upp bilder på Twitter där han gör den islamistiska rabiahälsningen. Men när Fria Tider ringer upp tidningen vill de inte kommentera redaktörens islamisthälsning.
– Jag har inga kommentarer till Fria Tider, säger Eskilstuna-Kurirens Mathias Ståhle.

Dela artikeln

Det var igår kväll som Voronov lade upp bilden på Twitter där han gör rabiahälsningen, skriver Nyheter Idag, en hälsning som förknippas med Muslimska brödraskapet i Egypten. Redaktören erkänner på Twitter att han själv har kopplingar till det islamistiska partiet.

"Jag har träffat flera MB-politiker som nu är inlåsta efter skenrättegångar och är givetvis engagerad i detta", skriver han.

I Egypten är Muslimska brödraskapet terroriststämplat, bland annat då det anses stå bakom terrordåd utförda i landet. Regeringen har därför slagit ned mycket hårt på partiet och dess sympatisörer.

Ett stort antal personer reagerar med bestörtning på den 40-årige redaktörens islamisthälsning. "Du har ju tappat det helt", kommenterar en person. "kul att skämta om andras lidande? Muslimska brödraskapet skapar tillräckligt med lidande i världen med sin Islamistiska agenda", skriver en annan.

Det fåtal som är positiva till islamisthälsningen tycks vara ett par muslimska kvinnor varav den ena lagt upp en egen bild på en rabiahälsning.

När Fria Tider ringer upp Eskilstuna-Kuriren svarar journalisten Mathias Ståhle, som själv deltar i Twittertråden där han lagt upp bilder på sina händer och raljerar över människors motstånd mot islamism.

Han vill däremot inte svara på Fria Tiders frågor.

– Jag har inga kommentarer till Fria Tider så jag har inte för avsikt att medverka i en intervju, säger han.

Han vill till en början heller inte hänvisa till någon annan på tidningen som kan kommentera islamiststödet på Twitter.

– Om inte nyhetschefen svarar så är det jag som svarar, så då är de förmodligen inte på plats, säger han med illa dold hånfullhet i rösten.

Fria Tider har inför publiceringen av denna artikel försökt nå såväl Alex Voronov som tidningens chefredaktör och ansvarige utgivare Eva Burman för en kommentar, men ingen av dem har gått att få tag på.

Twitterkommentar:


Nyheter från förstasidan

Alla invandringskritiska tidningar blir av med mediestödet

Nya Tider, Bulletin, Insikt24 med flera. Går miste om bidragen med nya mediestödet, som presenteras idag.0 

Ekonominyheter

Prognos: Bostadsbyggandet på fortsatt låga nivåer

Tecken på en liten vändning.. "Men vi är långt ifrån de nivåer som behövs."0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.