"Klimathotet"

Löfven: "Klimatet" är vårt största problem

Publicerad 31 augusti 2020 kl 15.36

Inrikes. Så kallade "klimatförändringar" är överordnade alla andra frågor. Det klargjorde statsminister Stefan Löfven (S) under en invigning i Luleå på måndagen. Han påstod också att han ska bygga "världens första fossilfria välfärdsland".

Gilla artikeln på Facebook

Under måndagen invigde Stefan Löfven HYBRIT:s nya pilotanläggning för framställning av fossilfri järnsvamp i Luleå.

Där påstod han att tillverkningen av stål hotar mänskligheten.

– Stålindustrin är en av de sektorer som släpper ut mest koldioxid i världen. För varje ton järn som tappas ur en masugn blir det också ett drygt ton koldioxid. Det är kokskolets fel. Och det är det ni har bestämt er för att lösa, sade statsministern i ett tal.

Enligt Stefan Löfven sker nu det största teknikskiftet i ståltillverkningen på tusen år.

– I dag lägger ni grunden för att den svenska stålindustrin ska kunna vara helt fossil- och koldioxidfri om 20 år, fortsatte han.

Regeringens syfte är nu att återstarta den svenska ekonomin efter coronapandemin utifrån "klimatet".

Fria Tider har tidigare berättat hur regeringen planerar använda coronakrisen för att starta om landet som en "cirkulär" klimatekonomi, alltså fundamentalt förändra samhällets ekonomiska system, något som liknats vid storhetsvansinne men som fått föga utrymme i media.

– Just nu har vi en historisk möjlighet att göra sakerna som ger jobb här och nu, men också skyndar på den klimatomställning som alla inser krävs. Och lägger grunden för nya svenska exportframgångar och jobb också på sikt. Den globala uppvärmningen fortsätter utan att ta hänsyn till pandemin. Klimatförändringarna förblir den överordnade ödesfrågan för vår planet. Klimatförändringarna innebär att vi måste ställa om, sade statsministern idag och avslutade:

– Tillsammans kan vi bygga om Sverige till världens första fossilfria välfärdsland. Tillsammans ska vi bygga Sverige ur krisen.


"Klimathotet"

Går steget längre än Greta. Nu presenteras slutgiltiga lösningen på "klimatkrisen".0 Plus

Familjen som flydde Sverige

Sverige tvångsplacerade henne hos arabisk bidragsfamilj. Då "kidnappade" pappan sina egna döttrar och flydde landet – nu talar hon ut i utländsk media.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

ECB flaggar för åtgärder mot bitcoin

"Kryphål kommer de att användas".. Samtidigt stiger kryptovalutan bitcoin kraftigt.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

"Därför stämmer jag Swedbank". Widar Nord om sin tvist med S-märkta bankjätten.0 

Eldsvåda hjälpte Hitler krossa oppositionen 1933. Man kan ana varför Demokraterna vill framställa ett mindre upplopp som en statskupp, skriver Jan Tullberg.0 

Vetenskap

Så drabbas DIN ekonomi av satsningen på vindkraft. Svenska forskare sågar "energiomställning" från kärnkraft.0 Plus

Kultur

Breaking Bad-stjärnan kritisk till "cancel culture". Samhället har blivit hårdare och mindre tolerant, enligt Bryant Cranston.0