Minskning av antalet döda i Italien

Publicerad 29 mars 2020 kl 18.01

Utrikes. Antalet döda i covid-19 i Italien minskade något under det senaste dygnet jämfört med det förra, från 889 avlidna igår till 756 avlidna idag.

Gilla artikeln på Facebook

Antalet bekräftat smittade i Italien ökade med 5.217 sedan igår, till totalt 97.689, meddelade Italiens civilskyddsmyndighet på en presskonferens efter klockan 18.

Det totala antalet döda är i landet är nu uppe i 10.779.

I Lombardiet, som är den värst drabbade regionen, avtar dödssiffrorna nu tydligare. Sammanlagt har 416 rapporterats döda av coronavirus i Lombardiet sedan igår, men det är cirka 125 färre än ökningen mellan fredag och lördag.

– Vi borde vara väldigt nära kulmen, om vi inte redan har nått den, säger Lombardiets president Attilio Fontana enligt Corriere Della Sera.

I Lombardiet har 6.360 personer dött totalt.

Om minskningen av dagliga dödsfall i Italien fortsätter kan det tyda på att de karantänsregler som infördes för knappt tre veckor sedan har effekt. Eftersom döden inträffar först några veckor efter att en person smittats är den en fördröjning innan man kan se vilka åtgärder som fungerar.


Människans natur

Svenskar tål bara 4 procent invandrare, visar ny forskning. Sen flyttar de från bostadsområdet, enligt en avhandling från Linnéuniversitetet.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Bogvisiret var en bluff. Widar Nord om varför Estoniabilderna är århundradets avslöjande.0