Den politiska korrektheten i skottgluggen i Storbritannien efter myndigheters passivitet.

" />

Den politiska korrektheten i skottgluggen i Storbritannien efter myndigheters passivitet.

" />

Den politiska korrektheten i skottgluggen i Storbritannien efter myndigheters passivitet.

" />
Foto: South Yorkshire Police

Muslimsk våldtäkts­härva fortsätter att chocka Storbritannien

Publicerad 28 september 2012 kl 15.34

Utrikes.Den brittiska dagstidningen Daily Mail går till storoffensiv idag mot den politiska korrektheten i Storbritannien. I svallvågorna efter sexhärvan i Rochdale i år fördömer tidningen de "politiskt korrekta brigader" av socialarbetare och lokala makthavare som valde att blunda när brittiska småflickor tvingades att sälja sex till vuxna män från Pakistan och Afghanistan.

Gilla artikeln på Facebook

Daily Mail går idag på offensiven mot den politiska korrekthet som man menar ledde till att polis och sociala myndigheter lät bli att ingripa mot ett nätverk av muslimska sexförbrytare i Rochdale, en förort till Manchester. Daily Mail är med en upplaga på omkring två miljoner Storbritanniens näst största tidning.

Daily Mail pekar i en artikel på att det var det faktum att alla förbrytare var antingen pakistanska eller afghanska invandrare och att offren genomgående var etniskt vita britter som gjorde att myndigheterna såg mellan fingrarna med övergreppen. Inte mindre än 47 stycken unga flickor utnyttjades sexuellt av förbrytarna, en 15-årig flicka våldtogs vid ett tillfälle av inte mindre än 20 olika män.

Sue Reid på Daily Mail hävdar att det var myndigheternas rädsla för att anklagas för rasism som gjorde att man underlät att ingripa. Sue Reid, som grävt i fallet för Daily Mails räkning, berättar exklusivt för Fria Tider att hon sitter på komprometterande dokument i ärendet samt har intervjuat en av de drabbade flickornas pappa. Pappan fick när han kontaktade socialtjänst och polis veta att hans 15-åriga dotter hade gjort ett "livsstilsval" när hon under tvång och hot sålde sex till dussintals äldre män. I övrigt vill Reid inte lämna ut mer detaljerade uppgifter till en utländsk tidning som Fria Tider.

Övergreppen fortsatte till dess att en 17-årig flicka vid namn Laura Wilson i december förra året på egen hand försökte få stopp på övergreppen genom att prata med männens familjer. Flickan knivskars svårt och dumpades därefter i ett vattendrag där hon omkom av sina skador. Först då valde polisen och samhället att ingripa och fallet har fått stor medial uppmärksamhet och den politiskt korrekta doktrinen har drabbats av en förtroendekris i landet.

Allt fler journalister i Storbritannien vågar nu tala ut öppet om det klimat som råder i landet där man ständigt räds en rasiststämpel om man uppmärksammar brott eller förseelser som människor av utländsk härkomst gör sig skyldiga till. Sue Reid får dessutom stöd från journalisten Andrew Norfolk på anrika konkurrenten The Times som har engagerat sig och i måndags valde att offentliggöra material han kommit över i samband med sitt journalistiska arbete som berör fallet.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Nya bilder visar: Stalins ubåt fick in fullträff. Endast sju av 40 ombord överlevde S-märkta militärtransporten till Tredje riket.0 Plus

"Rasistisk attack" väcker starka känslor. Kvinnan fick näs- och kindbenen brutna av männens oprovocerade våld.0 Plus

Vansinneskörningen i Malmö

Körde sin Mercedes rakt in i parkerade bilar under vansinnesfärd. Mammans ben var "söndertrasat" när den 21-årige bidragstagaren valde att avvika i riktning mot Rosengård.0 Plus

Nyheter från förstasidan

SwebbTV nekas bankkonto: "Stöd i penningtvättslagen"

Willgert: "Kan ha politiska motiv". Storbankerna stänger dörren för ännu en alternativmedia.0 

Ekonominyheter

ECB flaggar för åtgärder mot bitcoin

"Kryphål kommer de att användas".. Samtidigt stiger kryptovalutan bitcoin kraftigt.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

"Därför stämmer jag Swedbank". Widar Nord om sin tvist med S-märkta bankjätten.0 

Eldsvåda hjälpte Hitler krossa oppositionen 1933. Man kan ana varför Demokraterna vill framställa ett mindre upplopp som en statskupp, skriver Jan Tullberg.0 

Vetenskap

Så drabbas DIN ekonomi av satsningen på vindkraft. Svenska forskare sågar "energiomställning" från kärnkraft.0 Plus

Kultur

Breaking Bad-stjärnan kritisk till "cancel culture". Samhället har blivit hårdare och mindre tolerant, enligt Bryant Cranston.0