Asylkaoset
EU-minister Ann Linde (S).

Nya EU-ministern: Länder som vägrar ta emot invandrare ska straffas med böter

Publicerad 26 maj 2016 kl 17.48
Av Mattias Albinsson

Politik. Nya EU-ministern Ann Linde (S) vill straffa EU-länder som vägrar ta emot invandrare från tredje världen med böter.
– Jag tycker det är svårt att säga att i just denna frågan får man göra som man vill, säger hon.

Gilla artikeln på Facebook

Igår tillträdde hon som EU-minister i Stefan Löfvens nya ombildade rödgröna regering efter att de båda miljöpartistiska statsråden Åsa Romson och Mehmet Kaplan tvingats avgå. Idag kräver Ann Linde att EU-länder som vägrar öppna sina hjärtan och ta emot invandrare ska straffas.

– I andra frågor i EU är det så att om du inte genomför en förordning så kan du få stora bötesbelopp. Eller om EU-domstolen säger att det här är inte i enlighet med vad vi har bestämt, då får du stora bötesbelopp, säger hon till DN.

– Jag tycker det är svårt att säga att i just denna frågan får man göra som man vill, fortsätter hon.

Många av EU:s medlemsländer, i synnerhet i Östeuropa, har varit skeptiska till att ta emot invandrare från tredje världen. Inte minst på grund av de terrordåd och massövergrepp mot kvinnor som drabbat Västeuropas länder i invandringens spår.

– Det handlar om att sända människor av kött och blod till olika länder, och det är klart att det skulle vara väldigt svårt att flytta flyktingar till länder där de inte tas emot. Hur ska det gå till? frågar sig Linde.

Hon föreslår även att EU-länder som vägrar ta emot invandrare förbjuds att ta del av olika regionfonder och andra EU-bidragssystem. Något som skulle kunna tvinga EU:s mest invandringskritiska länder att öppna sina gränser.

Ungern, Bulgarien, Polen, Litauen och Lettland är de länder i EU som är mest beroende av EU-bidrag, enligt en sammanställning. Med hot om strypta bidrag kan de länderna tvingas på knä och snabbt mångkulturaliseras, oavsett vad medborgarna i de länderna tycker om det och oavsett hur de röstar.


Sex med flyktingbarn

Talar ut anonymt på vänstersajt. Nu väcks frågan om svenska kvinnors sex med flyktingbarn kan vara övergrepp.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Opportunisten blev ofrivilligt intressant. På ett sätt klädde Lars Vilks av den svenska makten.0