Irakminister på svenska bidrag

Sanningen om Iraks försvarsminister sprids över arabvärlden

Publicerad 22 november 2019 kl 21.02

Inrikes. Hemma i Irak är försvarsministern Najah al-Shammari känd som en hårdför före detta militär som pekas ut som ansvarig för det stora antalet döda under de senaste veckornas demonstrationer. Samtidigt avslöjar Nyheter Idag att han är skriven i Sverige, där han går på bidrag och ägnar dagarna åt en mycket utsvävad homosexuell livsstil. Nu sprids sanningen om ministerns dubbelliv i hela arabvärlden.

Gilla artikeln på Facebook

Det saknas inte detaljer i Nyheter Idags avslöjande om Iraks försvarsminister Najah al-Shammari, som går på bidrag i Sverige samtidigt som han har en mycket aktiv roll i arablandets regering.

Under dagen publicerade Nyheter Idag även en arabisk version av uppgifterna om försvarsministern, som har ägnat dagarna åt en mycket aktiv homosexuell livsstil i Sverige, där han saknat jobb och försörjt sig på bidrag.

Av uppgifterna i Nyheter Idags avslöjande, som kommer från en nedlagd förundersökning som läckt till sajten, framgår att försvarsministern varit synnerligen angelägen om att ha sex med en svensk ung man och inte accepterat när mannen förklarat att han har flickvän.

”I want to fuck you sex sex sex” och ”I like your ass”, har al-Shammari bland annat skrivit till den unge mannen.

Försvarsministerns agerande ställde till vissa problem vid översättningen av artikeln till arabiska, som Nyheter Idag anlitade två syrianska invandrare för att hjälpa till med.

– De fick skicka upp sina barn på övervåningen för att kunna arbeta med det här, säger Nyheter Idag-journalisten Chang Frick till Fria Tider.

Han berättar även att en stor mängd internationella medier har hört av sig om avslöjandet, som väckt stor uppmärksamhet i arabvärlden.

– Det är folk från BBC och allt möjligt som har hört av sig, säger Frick.

När Fria Tider sökte på den arabiska artikeln vid 21-tiden hade ett stort antal konton delat den på arabiska. Även svenska mainstream-medier publicerade nyheten under fredagen, trots att det bara är Nyheter Idag som har den förundersökning som uppgifterna kommer från.

– Den fick vi efter att vi hade publicerat vårt första avslöjande, som byggde på ett eget gräv. Sen började det komma fler uppgifter, säger Chang Frick om det.


Forskarna om plötsliga ombytet. Omvälvande händelse runt 1000 f.Kr. förklarar religiösa tabut.0 Plus

Ny studie om mirakeldieten. Överviktiga medelålders kvinnor fick äta obegränsat – rasade i vikt.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Mer från Inrikes

Vänsteråsikter bland unga kvinnor kopplas till psykisk ohälsa

Depression, bipolär sjukdom och schizofreni.. Dansk forskningsstudie stärker sambandet mellan PK-åsikter och traditionell galenskap.0 Plus

Vetenskap

Karolinska: Munskydd hindrar coronasmitta. Professorn: "Bör vara en nyckelkomponent för att minska spridningen"0 

Kultur

Björn Kjellman: Fel att den "vite mannen" får så mycket utrymme. "Vår värld är orättvis och fördomsfull."0 

Vänsteraktivister rasar efter att svart komiker skämtat om slaveriet. Komediklubb attackeras efter politiskt inkorrekta skämt.0