Foto: Centerbilder/Cc-By-Nc-Sa

Fiasko för regeringens etableringsreform – 129 invandrarjobb kostade EN MILJARD

Publicerad 24 februari 2012 kl 11.34

Inrikes.Av över 8 000 nyanlända invandrare som arbetsförmedlingarna tagit hand om har 129 fått ett riktigt jobb. Det är resultatet av etableringsreformen, vars kostnad beräknas till en miljard.

Gilla artikeln på Facebook

De dystra siffrorna betyder att varje invandrarjobb har kostat de svenska skattebetalarna ungefär 7,8 miljoner kronor. Pengar som arbetslösa svenskar givetvis bara kan drömma om.

Rapporten visar också att hälften av invandrarna endast har förgymnasial utbildning, vilket delvis kan förklara den höga kostnaden. Endast omkring 15 procent av dem har en eftergymnasial utbildning som är längre än 2 år.

– Sammantaget tyder detta på att det är en närmast omöjlig uppgift att inom den närmaste tiden få ut dessa personer på arbetsmarknaden, säger Sven-Olof Sällström, ledamot i arbetsmarknadsutskottet för Sverigedemokraterna i ett pressmeddelande.


Få våra viktigaste nyheter

Gör som tiotusentals andra svenskar och följ Fria Tider på Facebook!

Nyheter från förstasidan

Danska förslaget: Inga medborgarskap till invandrare från muslimska länder

Nya Borgerliga går ut hårt. "Vi ska uteslutande bevilja medborgarskap till dem som vi tror kommer att gynna Danmark."0 

Ekonominyheter

S bidragshöjning får underklassen skaffa barn istället för arbete

Stor svensk studie bekräftar fördomar.. Höjda bidrag från S-regeringen får bidragstagare att skaffa fler barn istället för att skaffa ett arbete, visar en undersökning från Inspektionen för socialförsäkringen.0 Plus


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.