Björn Söder beskriver Ann Lindes svar som "horribelt".

Söder: Regeringen vägrar ta avstånd från vänsterextremt våld

Publicerad 27 januari 2021 kl 15.50

Inrikes. Sveriges regering vägrar på direkt uppmaning att ta avstånd från det våld och de mord som utförts av vänsterextrema grupper som BLM och Antifa (AFA). Det konstaterar riksdagsledamoten Björn Söder (SD).
"Sveriges regering visar sitt rätta ansikte! skriver Söder på Facebook.

Gilla artikeln på Facebook

Björn Söder ställde förra veckan en skriftlig fråga till regeringen om varför man i så starka ordalag fördömde den så kallade stormningen av Kapitolium men inte fördömer BLM och AFA:s betydligt värre våldshärjningar i USA.

"Varför agerade regeringen inte under de ovan beskrivna händelserna och fördömde våldet och attackerna mot demokratin på samma tydliga och omfattande sätt som statsministern nu har fördömt det som hände den 6 januari?" skrev han.

Utrikesminister Ann Linde (S) har nu svarat med att hänvisa till att händelserna vid USA:s kongress den 6 januari var "av ett annorlunda slag" och genomfördes "av människor som vägrade acceptera grundbulten i en demokrati, nämligen ett legitimt valresultat".

När det gäller de vänsterextrema kravallerna uppger Linde bara att regeringen med oro följer det som sker i USA med "övervåld från polis och andra rättsvårdande myndigheter riskerar att försvaga tilltron till samhällets institutioner".

Björn Söder kallar ministerns svar för "horribelt".

"[Linde] tar inte överhuvudtaget avstånd från vänsterns våldsamheter och angrepp på demokratin. Istället fördömer hon 'polisiära överträdelser''", konstaterar han på Facebook.

"Sveriges regering visar sitt rätta ansikte!" fortsätter Söder.


PK-avhoppare förklarar läget i bok om evolution. Genetiken visar att mänskligheten kan delas upp i raser med olika egenskaper, menar han.31 Plus

Forskarna om plötsliga ombytet. Omvälvande händelse runt 1000 f.Kr. förklarar religiösa tabut.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Chefsåklagare: "Akut" risk att terrorister invandrar till Sverige – för att slippa straff

Vädjar om att de milda svenska terrorlagarna skärps. Riksdagen vill förbjuda deltagande i "rasistiska" organisationer – men inte i terrororganisationer som IS.0 

Ekonominyheter

Köper jätteannonser mot "bankmaffia"

Slaget om silverpriset fortsätter.. Småsparare köper nu annonser mot prisdumpande blankare i banksektorn.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Slipper svara – varje gång. Ordföranden ingriper så fort banken får en svår fråga från Fria Tiders chefredaktör Widar Nord.0 

"Sveriges Soros" förlorar tvist mot staten. Riskkapitalisten Gabriel Urwitz, 71, tvingas punga ut igen.0 

Vetenskap

Corona ökar risken att föda för tidigt. Gravida kvinnor läggs till som riskgrupp.0 

Populär kemikalie ger barn lägre IQ. Finns överallt – först nu har den undersökts.0 

Kultur