Soros och politiken

Soros: EU måste ta emot en miljon asylsökare per år

Publicerad 28 september 2015 kl 11.45

Utrikes. EU har en skyldighet att varje år ta emot, och ge bostad och bidrag till, minst en miljon invandrare från tredje världen. Det skriver den internationelle finansmannen George Soros i en debattartikel i Project Syndicate.

Gilla artikeln på Facebook

I sin artikel presenterar George Soros en plan som dramatiskt ska öka mångfalden i Europa. Det första steget är att tvinga EU att ta emot minst en miljon asylsökare, varje år.

"Först och främst måste EU acceptera minst en miljon asylsökare per år under en överskådlig framtid. Och för att göra det måste bördan delas rättvist", skriver han.

"Låna till invandring"
För att finansiera den massiva invandringen bör EU bidra med 15.000 euro per asylsökare de första två åren som en medlemsstat tar emot dem. Kostnaderna för kalaset ska betalas genom att unionen tar ut massiva lån, föreslår den 85-årige valutaspekulanten.

"EU kan få in dessa medel genom att emittera långtidsobligationer med hjälp av sin till stor del outnyttjade AAA-lånekapacitet", skriver han.

För att klara den så kallade integrationen av de miljontals invandrarna från tredje världen kommer EU vidare att behöva ge pengar till den privata sektorn och så kallade icke-statliga organisationer (NGO:er). Det skriver George Soros, som själv driver organisationen Open Society, en stiftelse som framför allt är inriktad på att sprida kulturmarxistiska idéer i Östeuropa.


Chockerande videon. Skräckdådet sker mitt på dagen – inför publik.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Bostadsrättsförening i Rosengård säljs av Kronofogden

79 lägenheter under klubban. Som "bonus" ingår de boende – som blir hyresgäster och har rätt att bo kvar.0 

Ekonominyheter

Familjeveckan sågas: Löfven "hör hemma i lyxfällan"

Bidragsvecka för barnfamiljer upprör svenska företag.. "Tydligt att regeringen helt lämnat principen att alla som kan arbeta ska arbeta".0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare