FN:s migrationsavtal
Péter Szijjártó, Ungerns utrikesminister.

Ungern drar sig ur migrationsavtal

Publicerad 19 juli 2018 kl 16.13

Utrikes. FN:s överenskommelse för en gemensam migrationspolitik över hela världen fick kalla handen av USA redan förra året. Nu lämnar även Ungern avtalet med hänvisning till säkerhetsriskerna.

Gilla artikeln på Facebook

Igår röstade alla FN:s medlemsländer utom USA för det nya styrdokumentet avseende migration. I skrivelserna står bland annat att läsa att omfattande migration över gränserna är "ofrånkomlig, nödvändig och önskvärd".

Sedan tidigare har USA meddelat att man inte ställer upp på överenskommelsen, då den inte är förenlig med USA:s suveränitet som nation.

Nu lämnar även Ungern överenskommelsen. Detta med hänvisning till att samtliga av deras förslag ignorerats, rapporterar Breitbart.

– Det här dokumentet går helt på tvärs med Ungerns säkerhetspolitiska intressen. Huvudpremissen är att migration är ett positivt och ofrånkomligt fenomen. Vi anser att migration är en en dålig process med extremt allvarliga säkerhetsimplikationer, säger Ungerns utrikesminister Péter Szijjártó.

Vidare anser han att det är uppenbart att dokumentet är bra för Afrika och dåligt för Europa.


Familjen som flydde Sverige

Sverige tvångsplacerade henne hos arabisk bidragsfamilj. Då "kidnappade" pappan sina egna döttrar och flydde landet – nu talar hon ut i utländsk media.0 Plus

Befolkningsbytet

Nytt rekord i utvandring. Siffror visar: Så flyr vi när tredje världen flyttar in.0 Plus

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Staffanstorp, Jönköping, Strömstad, Vänersborg. Klicka för att se de klankriminella i din hemstad – data från polisens hemliga rapport.0 Plus

Vetenskap

8.400 år gammal hund hittad i Sölvesborg. Tros ha begravts med gravgåvor.0 

Kultur

Raskrav införs för att få Oscar för bästa film. Nya "mångfaldskriterier" måste uppfyllas.0