Vänstervrede när Ivar Arpi lyfter folkutbytet

Publicerad 5 juli 2021 kl 07.41

Inrikes. Ivar Arpi, tidigare ledarskribent på Svenska Dagbladet, väcker ilska efter att ha skrivit om hur svenskarna snabbt ersätts av tredje världen-invandrare i sitt eget land.

Gilla artikeln på Facebook

Det är i en artikel med rubriken "Svenskarna makar snällt på sig" på Substack som Ivar Arpi tar upp den ökade otryggheten i Stockholm.

Problemen har nu nått till och med de allra finaste stadsdelarna, konstaterar han.

"Stöket på Hornsbergs strand började för ett par somrar sedan. Nu är det Strandvägens tur. Paradgatan på Östermalm har invaderats av högljudda bilar och ungdomsgäng. Muskelbilar som spelar hög gangsterrap. Aggressiva unga män som spänner ögonen i förbipasserande. Ett mönster som går igen. Ungdomar från 'orten', med deras vokabulär, eller 'utsatta områden' på myndighetssvenska, tar över ett område de inte själva bor i."

Deta handlar enligt Ivar Arpi om "en reell kulturkrock" i form av "ortens ghettokultur mot majoritetssvensk kultur":

"Det blir inga raskravaller. Nej, de svenska ungdomarna droppar av. Kommer inte tillbaka. När orten kommer så är det ingen som säger 'vi var här först, ni får dra'. Man går någon annanstans."

Arpi hänvisar till statistik från SCB som visar att personer med utländsk bakgrund håller på att bli en majoritet i sin åldersgrupp. De är redan majoritet i Göteborg och Malmö, och mycket nära att bli det i Stockholm.

"Ser man till den nedre delen av befolkningspyramiden är etniska svenskar på väg att bli – eller är redan – i minoritet", konstaterar Ivar Arpi.

Han avslutar med en retorisk fråga:

"Kan Sverige vara samma land om befolkningen blir en annan? Som Per Gudmundson skrev häromdagen: Vad är Sverige? Ska våra städer vara Beirut, Mogadishu eller Kabul? Eller Sigtuna, Vadstena och Nora?"

Texten har väckt stor vrede på Twitter.

"Lång text med folkutbytesteorier från Arpi. Att det finns höger som undrar varför alla som ser eller har sett sig som höger inte glatt hakar på i den här utvecklingen är verkligen obegripligt. Fler borde oroas och göra motstånd", skriver exempelvis vänsteraktivisten Kim Ahola.


Kriget mot veden

Löfven försökte förbjuda vedspisar 2017. Nu ska en ny avgift på "virkesupplag" vid vägar bli regeringens nya sätt att komma åt "gratisenergin" på landsbygden.0 Plus

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0 

Mer från Inrikes

Vetenskap

Ryssar råkade välta rymdstationen. Tappade radiokontakt med jorden efter häftig gir.0 

Här invigs världens snabbaste tåg i Kina. Video: Futuristiska svävande supertåget lämnar fabriken.0 Plus

Kultur

Nya anti-transboken för barn: "Elefanter är inte fåglar". 22-årig högerprofil bakom barnboken.0