IS-krigarna

Wallström öppen för att hjälpa IS-terroristernas barn

Publicerad 18 februari 2019 kl 13.19

Inrikes. Utrikesminister Margot Wallström (S) stänger inte dörren för att hjälpa barn till IS-terrorister från Sverige som tillfångatagits i Syrien, uppger Ekot.

Gilla artikeln på Facebook

Sverige ska nu utreda om Sverige ska ta tillbaka de IS-terrorister som tillfångatagits i Syrien och försöka åtala dem för brott.

Utrikesminister Margot Wallström påpekar att UD hela tiden avrått personer från att resa till Syrien, varför de som ändå gjorde det inte kan räkna med någon konsulär hjälp från Sverige.

Hon gör dock skillnad på "stridande", som hon kallar medlemmarna av den bestialiska terrorsekten, och "till exempel" deras barn.

– Sen är det ju skillnad på dem som har varit stridande och till exempel deras barn, och det är en fråga som vi diskuterar just nu hur man ska hantera, så att det här får vi återkomma till, sade Wallström till Ekot i samband med EU:s utrikesministermöte i Bryssel på måndagen.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Liberale toppolitikern på 60-talet förutspådde Sveriges framtid. "De invandringsfientliga" ska "dö" eller "lära sig se den nya verkligheten i ögonen."0 Plus

Vetenskap

Karolinska: Munskydd hindrar coronasmitta. Professorn: "Bör vara en nyckelkomponent för att minska spridningen"0 

Kultur

Björn Kjellman: Fel att den "vite mannen" får så mycket utrymme. "Vår värld är orättvis och fördomsfull."0 

Vänsteraktivister rasar efter att svart komiker skämtat om slaveriet. Komediklubb attackeras efter politiskt inkorrekta skämt.0