IS-krigarna

Wallström öppen för att hjälpa IS-terroristernas barn

Publicerad 18 februari 2019 kl 13.19

Inrikes. Utrikesminister Margot Wallström (S) stänger inte dörren för att hjälpa barn till IS-terrorister från Sverige som tillfångatagits i Syrien, uppger Ekot.

Gilla artikeln på Facebook

Sverige ska nu utreda om Sverige ska ta tillbaka de IS-terrorister som tillfångatagits i Syrien och försöka åtala dem för brott.

Utrikesminister Margot Wallström påpekar att UD hela tiden avrått personer från att resa till Syrien, varför de som ändå gjorde det inte kan räkna med någon konsulär hjälp från Sverige.

Hon gör dock skillnad på "stridande", som hon kallar medlemmarna av den bestialiska terrorsekten, och "till exempel" deras barn.

– Sen är det ju skillnad på dem som har varit stridande och till exempel deras barn, och det är en fråga som vi diskuterar just nu hur man ska hantera, så att det här får vi återkomma till, sade Wallström till Ekot i samband med EU:s utrikesministermöte i Bryssel på måndagen.


Brottsvåg på badhusen

"Jag befann mig i en sexuell nödsituation." Roade sig med att dyka från hopptornet efter våldsamma övergreppet, medan pojken fick föras till sjukhus.0 Plus

Ärliget och uppriktighet ingen social konstruktion. Beteendet beror på männens testosteronnivåer, visar forskning.45 Plus

Nyheter från förstasidan

M: Minska biståndet och lägg pengarna på Sverige – nu

"Akut läge." Vill minska biståndet med 2,7 miljarder redan i år.0 

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kolumn. Jan Tullberg om systemet som används för att byta befolkning.0 

Vetenskap

TV4: "Vikingarna hade klimatångest". Modern nytolkning av runorna på Rökstenen.0 

Forskare: Allt viktigare äta rött kött. Varningen: Näringsnivåerna i växter sjunker allt mer.0 

Kultur

"The Office"-stjärnan hyllas för "brutal roast" av Hollywood-eliten. Ricky Gervais gjorde mos av politiskt korrekta kändisar.0