Finland och invandringen
Antirasisten Adam Tensta.

Adam Tensta deltog i finsk antirasistisk demonstration

Publicerad 29 juli 2015 kl 08.12

Kulturnyheter. Rappartisten Adam Tensta var på plats och uppträdde under en manifestation för mångkultur i Helsingfors under tisdagskvällen. Tillställningen samlade cirka 15.000 deltagare.

Gilla artikeln på Facebook

Manifestationen var en reaktion på att riksdagsledamoten Olli Immonen från Sannfinländarna i fredags publicerade ett inlägg där han beskrev sin vision om ett Finland utan mångkulturalism.

Sammanlagt samlades ungefär 15.000 personer för att demonstrera för "ett öppet och mångkulturellt Finland" under parollen "Vi har en dröm", skriver vänsterorienterade svenska Yle.

Många artister, offentliga personer och politiker var på plats – bland dem Sannfinländarnas Matias Turkkila, som blev utbuad när han höll ett tal om att partiet tog avstånd från rasism. Artisten Ali Jahangiri var tvungen att gå upp på scen och vråla åt publiken att "hålla käft" så att politikern kunde slutföra sitt tal.

Den Stockholmsbaserade rapparen Adam Tensta uppträdde senare under kvällen tillsammans med den finländske rapparen Signmark. Tensta väckte uppmärksamhet när han för ett par veckor sedan lämnade TV4 "Nyhetsmorgons" studio i protest mot att programmet tidigare bjudit in Louise Andersson Bodin, som en gång använde sig av ordet "neger" i ett klipp hon laddade upp på nätet. Agerandet fick som följd att Andersson Bodin, en 24-årig personlig tränare från Grums, överöstes med mord- och våldtäktshot från antirasister.


Video: Kommer "aldrig i livet" flytta tillbaka. "För mycket våldtäkter, mord, knivhuggningar, halshuggningar, skjutningar, sprängningar, rån, allt."0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Skriker "Allahu akbar". Våldsamt på gatorna två dagar i rad.0 Plus

Mer från Kulturnyheter

Vetenskap

Hitlers okända statyrivariver. Jämförs med "Black lives matter"0 Plus