Alternativ för Sverige

Alternativ för Sverige har samlat in nästan 1 miljon kronor

Publicerad 6 mars 2018 kl 15.28

Inrikes. Det nylanserade "återvandringspartiet" Alternativ för Sverige satsar på riksdagen redan i höst och för att komma dit har partiet startat en insamling. Målet är 1 miljon kronor, och enligt partiets hemsida har man snart nått dit.

Gilla artikeln på Facebook

I skrivande stund har Alternativ för Sverige samlat in 801.625 kronor av 1 miljon kronor. Det framgår av partiets sajt, som lanserades igår.

Tidigare under tisdagen stod insamlingen på drygt en halv miljon, vilket innebär att det stiger snabbt.

"Hjälp oss till riksdagen!", heter det på sajten där man kan skänka pengar via Swish.

Under sitt lanseringstal på måndagen tryckte Gustav Kasselstrand på det förfall som enligt honom sker i dagens Sverige.

– Från att ha varit ett av världens bästa länder att leva i, ett land som andra länder förundrades över och såg upp till som ett föregångsland, tjänar Sverige numera som ett skräckexempel. Människor världen över häpnar inför hur snabbt Sverige gått från ett tryggt och framgångsrikt land till att bli den snabbast dalande stjärnan i västvärlden, sade han.

– Och nu vill politikerna gå till val på att lösa de problem de själva skapat. Är det inte en fantastisk affärsmodell av partierna? Skapa problem som ingen trodde var möjliga för 30 år sedan och när problemen är så stora att inte ens politikerna längre kan stoppa huvudet i sanden, så utnämner de sig själva som de bäst lämpade att lösa problemen och försöker därmed säkra sitt monopol, fortsatte han.

På nätet har en del människor uttalat kritik mot att så nära inpå riksdagsvalet lansera ett nytt parti som kan förminska Sverigedemokraternas chanser att få makt i riksdagen.

Men enligt Kasselstrand har SD i princip spelat ut sin roll, eftersom det alltmer anpassat sig efter det politiskt korrekta etablissemanget.

– Ett parti som på punkt efter punkt anpassar sig för att slutligen få sätta sig i knät på makten förändrar ingenting. Då spelar det ingen roll om de får 15, 20, 25 eller ens 30 procent av rösterna. Efter åtta långa år i riksdagen vet vi vad Sverigedemokraterna går för. Alla kan idag se att Sverigedemokraterna inte räcker till. Partiets tillstånd kan närmast beskrivas som paralyserat. Luften har gått ur dem och den ser inte ut att komma tillbaka, sade partiledaren samtidigt som han påpekade att han inte ser Sverigedemokraterna som sin motståndare.

Enligt Kasselstrand har SD dock blivit mätta, trötta och bekväma – och mer intresserade av pengar än att verkligen rädda Sverige. Samtidigt är han helt övertygad om att hans nya parti kan nå riksdagen i höst.

– Idag är det 188 dagar kvar till riksdagsvalet. Den nionde september tar vi plats i Sveriges riksdag. Nu börjar resan för att ta tillbaka vårt land!, avslutade Gustav Kasselstrand sitt tal.


Bok: Så klarar du livhanken i mångkultur. Mer magkänsla och mindre politisk korrekthet är experternas råd.0 Plus

Asylkaoset

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Staffanstorp, Jönköping, Strömstad, Vänersborg. Klicka för att se de klankriminella i din hemstad – data från polisens hemliga rapport.0 Plus

Mer från Inrikes

Vetenskap

8.400 år gammal hund hittad i Sölvesborg. Tros ha begravts med gravgåvor.0 

Kultur

Raskrav införs för att få Oscar för bästa film. Nya "mångfaldskriterier" måste uppfyllas.0