Alternativ för Sverige

Alternativ för Sverige har samlat in nästan 1 miljon kronor

Publicerad 6 mars 2018 kl 15.28

Inrikes. Det nylanserade "återvandringspartiet" Alternativ för Sverige satsar på riksdagen redan i höst och för att komma dit har partiet startat en insamling. Målet är 1 miljon kronor, och enligt partiets hemsida har man snart nått dit.

Gilla artikeln på Facebook

I skrivande stund har Alternativ för Sverige samlat in 801.625 kronor av 1 miljon kronor. Det framgår av partiets sajt, som lanserades igår.

Tidigare under tisdagen stod insamlingen på drygt en halv miljon, vilket innebär att det stiger snabbt.

"Hjälp oss till riksdagen!", heter det på sajten där man kan skänka pengar via Swish.

Under sitt lanseringstal på måndagen tryckte Gustav Kasselstrand på det förfall som enligt honom sker i dagens Sverige.

– Från att ha varit ett av världens bästa länder att leva i, ett land som andra länder förundrades över och såg upp till som ett föregångsland, tjänar Sverige numera som ett skräckexempel. Människor världen över häpnar inför hur snabbt Sverige gått från ett tryggt och framgångsrikt land till att bli den snabbast dalande stjärnan i västvärlden, sade han.

– Och nu vill politikerna gå till val på att lösa de problem de själva skapat. Är det inte en fantastisk affärsmodell av partierna? Skapa problem som ingen trodde var möjliga för 30 år sedan och när problemen är så stora att inte ens politikerna längre kan stoppa huvudet i sanden, så utnämner de sig själva som de bäst lämpade att lösa problemen och försöker därmed säkra sitt monopol, fortsatte han.

På nätet har en del människor uttalat kritik mot att så nära inpå riksdagsvalet lansera ett nytt parti som kan förminska Sverigedemokraternas chanser att få makt i riksdagen.

Men enligt Kasselstrand har SD i princip spelat ut sin roll, eftersom det alltmer anpassat sig efter det politiskt korrekta etablissemanget.

– Ett parti som på punkt efter punkt anpassar sig för att slutligen få sätta sig i knät på makten förändrar ingenting. Då spelar det ingen roll om de får 15, 20, 25 eller ens 30 procent av rösterna. Efter åtta långa år i riksdagen vet vi vad Sverigedemokraterna går för. Alla kan idag se att Sverigedemokraterna inte räcker till. Partiets tillstånd kan närmast beskrivas som paralyserat. Luften har gått ur dem och den ser inte ut att komma tillbaka, sade partiledaren samtidigt som han påpekade att han inte ser Sverigedemokraterna som sin motståndare.

Enligt Kasselstrand har SD dock blivit mätta, trötta och bekväma – och mer intresserade av pengar än att verkligen rädda Sverige. Samtidigt är han helt övertygad om att hans nya parti kan nå riksdagen i höst.

– Idag är det 188 dagar kvar till riksdagsvalet. Den nionde september tar vi plats i Sveriges riksdag. Nu börjar resan för att ta tillbaka vårt land!, avslutade Gustav Kasselstrand sitt tal.


Forskare vill utrota "fördomar" – med elektriska och magnetiska impulser mot hjärnan. "Exempelvis fördomen som leder till att terrorhandlingar kopplas till personer av arabiskt ursprung."0 Plus

Polisfiasko vid asylboende. Tre kvinnliga poliser och en väktare fick stryk av ensam bråkstake.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Löfven om corona: Kan bli aktuellt med karantäner och avspärrningar

Statsministern ser viruset som en "samhällsfara" för landet. Utesluter inte "extraordinära smittskyddsåtgärder" för att stoppa vidare spridning.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Inreseförbud mot Kina ansågs strida mot "europeiska värderingar". Nu kommer politikernas beslut kosta tusentals – kanske hundratusentals – européer livet.0 

Mer från Inrikes

Polisen gav Lamotte fyra livvakter och skyddsväst: "Massiv hotbild"

Kontaktades av polisens personskyddsgrupp.. Riskerade livet: "Det finns helt enkelt personer i Trollhättan som skulle döda mig om de fick chans."0 

Vetenskap

Superteleskopet fångar stjärnornas krig. Astronomer följer 700 år gammal galaktisk dödskamp.0 Plus

Forskning: Kontantfria butiker kan leda till samhällskaos. Inte förberedda när betalsystemen kraschar.0 Plus

Kultur

LO rensar ut manlig arbetarkonst. Stor del av konstsamlingen slumpas bort och skänks till Myrorna.0 

Judisk grupp stoppar Roger Waters. Pink Floyd-stjärnan anklagas för att vara antisemit.0