Alternativ för Sverige

Alternativ för Sverige har samlat in nästan 1 miljon kronor

Publicerad 6 mars 2018 kl 15.28

Inrikes. Det nylanserade "återvandringspartiet" Alternativ för Sverige satsar på riksdagen redan i höst och för att komma dit har partiet startat en insamling. Målet är 1 miljon kronor, och enligt partiets hemsida har man snart nått dit.

Gilla artikeln på Facebook

I skrivande stund har Alternativ för Sverige samlat in 801.625 kronor av 1 miljon kronor. Det framgår av partiets sajt, som lanserades igår.

Tidigare under tisdagen stod insamlingen på drygt en halv miljon, vilket innebär att det stiger snabbt.

"Hjälp oss till riksdagen!", heter det på sajten där man kan skänka pengar via Swish.

Under sitt lanseringstal på måndagen tryckte Gustav Kasselstrand på det förfall som enligt honom sker i dagens Sverige.

– Från att ha varit ett av världens bästa länder att leva i, ett land som andra länder förundrades över och såg upp till som ett föregångsland, tjänar Sverige numera som ett skräckexempel. Människor världen över häpnar inför hur snabbt Sverige gått från ett tryggt och framgångsrikt land till att bli den snabbast dalande stjärnan i västvärlden, sade han.

– Och nu vill politikerna gå till val på att lösa de problem de själva skapat. Är det inte en fantastisk affärsmodell av partierna? Skapa problem som ingen trodde var möjliga för 30 år sedan och när problemen är så stora att inte ens politikerna längre kan stoppa huvudet i sanden, så utnämner de sig själva som de bäst lämpade att lösa problemen och försöker därmed säkra sitt monopol, fortsatte han.

På nätet har en del människor uttalat kritik mot att så nära inpå riksdagsvalet lansera ett nytt parti som kan förminska Sverigedemokraternas chanser att få makt i riksdagen.

Men enligt Kasselstrand har SD i princip spelat ut sin roll, eftersom det alltmer anpassat sig efter det politiskt korrekta etablissemanget.

– Ett parti som på punkt efter punkt anpassar sig för att slutligen få sätta sig i knät på makten förändrar ingenting. Då spelar det ingen roll om de får 15, 20, 25 eller ens 30 procent av rösterna. Efter åtta långa år i riksdagen vet vi vad Sverigedemokraterna går för. Alla kan idag se att Sverigedemokraterna inte räcker till. Partiets tillstånd kan närmast beskrivas som paralyserat. Luften har gått ur dem och den ser inte ut att komma tillbaka, sade partiledaren samtidigt som han påpekade att han inte ser Sverigedemokraterna som sin motståndare.

Enligt Kasselstrand har SD dock blivit mätta, trötta och bekväma – och mer intresserade av pengar än att verkligen rädda Sverige. Samtidigt är han helt övertygad om att hans nya parti kan nå riksdagen i höst.

– Idag är det 188 dagar kvar till riksdagsvalet. Den nionde september tar vi plats i Sveriges riksdag. Nu börjar resan för att ta tillbaka vårt land!, avslutade Gustav Kasselstrand sitt tal.


Trio våldtog tonårsflicka i bil i en timme. Skrattade när de sprang och hämtade sin kompis Omar – så att han också skulle få våldta.0 Plus

Liberale toppolitikern på 60-talet förutspådde Sveriges framtid. "De invandringsfientliga" ska "dö" eller "lära sig se den nya verkligheten i ögonen."0 Plus

Nyheter från förstasidan

Sverige kan köpa ryskt vaccin även utan EU-godkännande

Rysk offert väntas "i dagarna". Inte nödvändigt med ett EU-godkännande för att Sverige ska börja använda Sputnik V, enligt statens vaccinsamordnare.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Slipper svara – varje gång. Ordföranden ingriper så fort banken får en svår fråga från Fria Tiders chefredaktör Widar Nord.0 

Analys: Magnus Stenlund. Därför kommer du få finansiera S-politikern med guldbyxorna – år efter år.0 

Vetenskap

Svenskt verktyg ska hitta jordlika planeter . Nya metoden underlättar astronomernas sökande.0 

Sara, 28, tog Löfvens vaccin – hamnade i koma och dog. Småbarnsmamman kollapsade – fem dagar efter andra dosen.0 Plus

Kultur

Disney varnar för rasism i "Mupparna". Klassiska serien klassas som "stötande innehåll".0 

Bidragsmyndighet polisanmäler Fria Tider-avslöjande. MPRT tror sig ha blivit hackade.0