Arkitekten bakom riksrättsåtalet mot Trump förnekar Afa-våld: "Det är en myt"

Publicerad 28 juli 2020 kl 19.11

Utrikes. Demokraten Jerry Nadler, en av de drivande bakom riksrättsprocessen mot USA:s president Donald Trump, förnekar att det förekommer vänsterextremt våld på gatorna i USA. Det rapporterar New York Post.

Gilla artikeln på Facebook

Det var i söndags som tv-serieproducenten och manusförfattaren Austen Fletcher ställde representanthusledamoten Jerry Nadler mot väggen. Fletcher undrar i en video han lagt upp på Twitter om Nadler tar avstånd från det våld som förekommer från inte minst vänsterextrema Afa under protesterna i USA.

– Det är en myt som bara sprids i Washington D.C, blir det oväntade svaret från den 73-årige politikern innan han går till en väntande bil.

– Antifa är en myt i Portland, under tiden står staden i brand och de försöker bränna ned domstolsbyggnaden, säger Austen Fletcher som sarkastisk kommentar i videon.

För en svensk publik är Jerry Nadler kanske mest känd som en av de drivande bakom riksrättsprocessen mot Donald Trump. Som ordförande för Representanthusets justitieutskott pekades han under riksrättsprocessen av vänstermedier ut som en av "huvudarkitekterna" bakom åtalet. Nadler hade en nyckelroll och höll i flera av huvudanförandena under processen, men hoppade av den mindre än en vecka innan Trump friades av Senaten den 5 februari i år.

En av dem som reagerar över att en högt uppsatt parlamentsledamot för Demokraterna förnekar våldet och kravallerna är Donald Trumps son Eric Trump. "Det här är Demokratiska partiet 2020", skriver han på Twitter som kommentar till videoklippet.


Forskarna om plötsliga ombytet. Omvälvande händelse runt 1000 f.Kr. förklarar religiösa tabut.0 Plus

Ny studie om mirakeldieten. Överviktiga medelålders kvinnor fick äta obegränsat – rasade i vikt.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Google vill hjälpa dig göra rasmedvetna val

Företag rasinventeras.. Företag med svarta ägare får särskild märkning.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Vetenskap

Karolinska: Munskydd hindrar coronasmitta. Professorn: "Bör vara en nyckelkomponent för att minska spridningen"0 

Kultur

Björn Kjellman: Fel att den "vite mannen" får så mycket utrymme. "Vår värld är orättvis och fördomsfull."0 

Vänsteraktivister rasar efter att svart komiker skämtat om slaveriet. Komediklubb attackeras efter politiskt inkorrekta skämt.0