Pedofilbankiren Epstein
Jeffrey Epstein.

Båda vakterna "råkade somna" när Epstein dog

Publicerad 14 augusti 2019 kl 21.06

Utrikes. Båda de två fångvaktare som ansvarade för att bevaka Jeffrey Epstein låg och sov när den pedofilanklagade miljardären mystiskt dog i fängelset, enligt New York Times.

Gilla artikeln på Facebook

Nya bisarra detaljer framkommer nu i fallet med Jeffrey Epstein, som påstås ha begått självmord i sin fängelsecell i New York i helgen.

Enligt New York Times låg båda de fångvaktare som hade ansvar för att övervaka Epstein och sov när dödsfallet inträffade. Enligt den vänsterliberala tidningen ska vakterna, eftersom de råkade somna, ha missat att titta till miljardären i tre timmar – och under den perioden dog Epstein i cellen.

Tidningen uppger sig även ha fått uppgifter om att fångvaktarna därefter förfalskade uppgifter i en loggbok så att det skulle se ut som om de hade tittat till Jeffrey Epstein varje halvtimme som de skulle.

De nya uppgifterna påvisar bara den senaste i raden av spektakulära sammanträffanden i fallet med Epstein, som tros ha suttit på utpressningsinformation om ett stort antal mäktiga män som under åren deltagit i hans pedofilorgier.

Brittiska Daily Mail rapporterade strax efter Epsteins död att miljardären hade slagit larm om att någon försökte mörda honom på det New York-fängelse han satt i. Trots att Epstein redan den 24 juli hittades hittades livlös i fosterställning i sin cell vidtog myndigheterna uppenbarligen inte nödvändiga åtgärder för att skydda honom.


Nyheter från förstasidan

Danska sågningen av Sverige: "Asyl-amok"

Sveriges "hämningslösa" invandring gör gränskontrollerna verkningslösa. "Tiotusentals afrikaner och araber" tar sig in i Europa genom Sverige, lyder kritiken.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Bluffen håller på att ersätta kristendomen. Globalt prästerskap krävs för att tolka och tämja den hotande katastrofen, skriver Jan Tullberg.0 

Mer från Utrikes

Vetenskap

Elchocksbehandling föreslås som enda lösning för att "bota rasism". Forskare vill utrota "fördomar" – med elektriska och magnetiska impulser mot hjärnan.0 Plus

Sömnapné kopplas till cancer hos kvinnor. Två- till trefaldigt ökad risk för cancer bland kvinnor med mer uttalad sömnapné.0 

Kultur

Klottersanerare råkade måla över "konstverk" i Rågsved. Misstog "klassisk muralmålning" för vanligt klotter.0 

Dan Park får fyra månaders fängelse – HD prövar inte fallet. Hårt straff för politiskt inkorrekta skämtbilder.0