Pedofilbankiren Epstein
Jeffrey Epstein.

Båda vakterna "råkade somna" när Epstein dog

Publicerad 14 augusti 2019 kl 21.06

Utrikes. Båda de två fångvaktare som ansvarade för att bevaka Jeffrey Epstein låg och sov när den pedofilanklagade miljardären mystiskt dog i fängelset, enligt New York Times.

Gilla artikeln på Facebook

Nya bisarra detaljer framkommer nu i fallet med Jeffrey Epstein, som påstås ha begått självmord i sin fängelsecell i New York i helgen.

Enligt New York Times låg båda de fångvaktare som hade ansvar för att övervaka Epstein och sov när dödsfallet inträffade. Enligt den vänsterliberala tidningen ska vakterna, eftersom de råkade somna, ha missat att titta till miljardären i tre timmar – och under den perioden dog Epstein i cellen.

Tidningen uppger sig även ha fått uppgifter om att fångvaktarna därefter förfalskade uppgifter i en loggbok så att det skulle se ut som om de hade tittat till Jeffrey Epstein varje halvtimme som de skulle.

De nya uppgifterna påvisar bara den senaste i raden av spektakulära sammanträffanden i fallet med Epstein, som tros ha suttit på utpressningsinformation om ett stort antal mäktiga män som under åren deltagit i hans pedofilorgier.

Brittiska Daily Mail rapporterade strax efter Epsteins död att miljardären hade slagit larm om att någon försökte mörda honom på det New York-fängelse han satt i. Trots att Epstein redan den 24 juli hittades hittades livlös i fosterställning i sin cell vidtog myndigheterna uppenbarligen inte nödvändiga åtgärder för att skydda honom.


Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Trumps handelspolitik kommer till Europa, skriver Dan Ahlmark. Den politiska globalismen kan bli nästa område som omdanas.0 

Mer från Utrikes

Nu skaffar somaliska kvinnor färre än sex barn var

Det extrema barnafödandet i Afrika minskar något.. FN satsar på mathjälp till alla länder som är drabbade av extremt barnafödande.0 

Bill Gates: Tiotals miljoner kan dö om viruset sprids till Afrika

Micosoft-grundarens ödesmättade varning.. "En naturligt eller avsiktligt orsakad pandemi med potential att orsaka mer än 10 miljoner dödsfall."0 

Vänstern åtalar Salvini för olaga försök att stoppa invandringen

Förre inrikesministern inför rätta.. Men åklagaren har redan avfärdat anklagelserna som "grundlösa".0 

Vetenskap

Kultur

Judisk grupp stoppar Roger Waters. Pink Floyd-stjärnan anklagas för att vara antisemit.0