Pedofilbankiren Epstein
Jeffrey Epstein.

Båda vakterna "råkade somna" när Epstein dog

Publicerad 14 augusti 2019 kl 21.06

Utrikes. Båda de två fångvaktare som ansvarade för att bevaka Jeffrey Epstein låg och sov när den pedofilanklagade miljardären mystiskt dog i fängelset, enligt New York Times.

Gilla artikeln på Facebook

Nya bisarra detaljer framkommer nu i fallet med Jeffrey Epstein, som påstås ha begått självmord i sin fängelsecell i New York i helgen.

Enligt New York Times låg båda de fångvaktare som hade ansvar för att övervaka Epstein och sov när dödsfallet inträffade. Enligt den vänsterliberala tidningen ska vakterna, eftersom de råkade somna, ha missat att titta till miljardären i tre timmar – och under den perioden dog Epstein i cellen.

Tidningen uppger sig även ha fått uppgifter om att fångvaktarna därefter förfalskade uppgifter i en loggbok så att det skulle se ut som om de hade tittat till Jeffrey Epstein varje halvtimme som de skulle.

De nya uppgifterna påvisar bara den senaste i raden av spektakulära sammanträffanden i fallet med Epstein, som tros ha suttit på utpressningsinformation om ett stort antal mäktiga män som under åren deltagit i hans pedofilorgier.

Brittiska Daily Mail rapporterade strax efter Epsteins död att miljardären hade slagit larm om att någon försökte mörda honom på det New York-fängelse han satt i. Trots att Epstein redan den 24 juli hittades hittades livlös i fosterställning i sin cell vidtog myndigheterna uppenbarligen inte nödvändiga åtgärder för att skydda honom.


Familjen som flydde Sverige

Sverige tvångsplacerade henne hos arabisk bidragsfamilj. Då "kidnappade" pappan sina egna döttrar och flydde landet – nu talar hon ut i utländsk media.0 Plus

Befolkningsbytet

Nytt rekord i utvandring. Siffror visar: Så flyr vi när tredje världen flyttar in.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0