"Om det blir åtal så kan ni ge er fan på att jag tänker snacka", säger Alexander Bard om polisutredningen.

Bard i polisförhör för hets mot folkgrupp

Publicerad 3 juli 2020 kl 20.16

Inrikes. Först fick Alexander Bard sparken från TV4 – och nu utreds han även för åsiktsbrott av polisen. Profilen har kallats till polisförhör efter att på Twitter ha kritiserat den vänsterextrema Black lives matter-rörelsen.

Gilla artikeln på Facebook

Alexander Bard skulle förra veckan delta i ett samtal med Youtube-profilen Henrik Jönsson om yttrande­frihet och "bann­lysnings­kulturen".

Men Bards medverkan fick ställas in, konstaterar Jönsson. Detta efter att vänsteraktivister anmält honom för åsiktsbrottet hets mot folkgrupp.

– Ett närmast satiriskt exempel på just bannlysningskultur är det faktum att jag för detta segment av videon hade författaren och filosofen Alexander Bard inbokad för en videointervju. Men den fick ställas in eftersom Alexander Bard istället kallades till polisförhör för en tweet som somliga tolkat som rasistisk, säger Henrik Jönsson i videon.

När Fria Tider når Alexander Bard vill han inte kommentera polisutredningen.

– Vi tar det senare. Om det blir åtal så kan ni ge er fan på att jag tänker snacka, säger han.

Bards populära inlägg om BLM-rörelsen publicerades den 13 juni – och dagen efter kom beskedet att han hade sparkats från "Talang"-juryn i TV4.

I inlägget uppmanade han svarta att skärpa till sig och bland annat sluta leva på bidrag, ljuga och framställa sig som offer.


"De har inte skapats på denna jord." Topphemlig militärgrupp ska ha säkrat material från besökare från rymden.0 Plus

Forskare vill utrota "fördomar" – med elektriska och magnetiska impulser mot hjärnan. "Exempelvis fördomen som leder till att terrorhandlingar kopplas till personer av arabiskt ursprung."0 Plus

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Depression, bipolär sjukdom och schizofreni. Dansk forskningsstudie stärker sambandet mellan PK-åsikter och traditionell galenskap.0 Plus

Kultur

Björn Kjellman: Fel att den "vite mannen" får så mycket utrymme. "Vår värld är orättvis och fördomsfull."0 

Vänsteraktivister rasar efter att svart komiker skämtat om slaveriet. Komediklubb attackeras efter politiskt inkorrekta skämt.0