Bilbränder i Göteborg spred sig till bostadshus

Publicerad 3 september 2020 kl 09.16

Inrikes. 15-20 bilar och en bostadslänga brann upp i Majorna i Göteborg i natt. Branden spred sig från bilarna till bostadshuset och händelsen rubriceras nu som mordbrand.

Gilla artikeln på Facebook

Det var vid 01-tiden i natt som polis, räddningstjänst och ambulans larmades till en omfattande brand på A R Lorents Gata i Göteborg.

På platsen hade det börjat brinna i två olika bilar, varpå branden spred sig och ett lägenhetshotell fick utrymmas på grund av stor spridningsrisk.

"Branden sprider sig till hotellbyggnaden och tar ny fart", skriver polisen på sin hemsida.

Samtliga boende i byggnaden evakuerades till ett närliggande hotell.

Branden släcktes under natten och man kunde då konstatera att det rör sig om mellan 15–20 bilar som antingen blivit helt utbrända eller skadade i samband med branden.

Enligt GP handlar det om skador för miljontals kronor.

– Vi fick larm om att bilar brinner, men när vi kom till platsen hade det spritt sig till ett bostadshus, säger Sebastian Börjesson, vakthavande befäl vid polisen i region Väst, till tidningen.

Ingen person skadades fysiskt. Händelsen rubriceras som mordbrand, och enligt polisen tyder allt på att branden var anlagd.


Video: Skulle återförenas med sin mor efter sju år. Då angrep 15-åringen henne med sparkar – för att försvara pappans "heder".0 Plus

Asylkaoset

Afghanen dödade ung student när han misslyckades med att vålda henne. Vänsterextremister skrek "rasistpack!" åt ungdomar som protesterade mot bestialiska mordet.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Bogvisiret var en bluff. Widar Nord om varför Estoniabilderna är århundradets avslöjande.0