Rasmus Ling (MP) menar att Stefan Löfven (S) sprider socialdemokratisk politik som om den vore regeringspolitik.

Bråk i regeringen – MP vill ha mer invandring

Publicerad 18 januari 2020 kl 11.35

Inrikes. Miljöpartiet, som sitter i regeringen med Socialdemokraterna, är starkt kritiskt till att Stefan Löfven (S) påstår att asylinvandringen ska minska. Det ska den inte alls, den ska tvärtom göras ännu mer generös, menar Miljöpartiets migrationspolitiske talesperson Rasmus Ling.

Gilla artikeln på Facebook

I gårdagens intervju med DN hävdade statsminister Stefan Löfven (S) att asylinvandringen till Sverige måste minska "rejält", även om hans regering förra året släppte in hundratals fler asylsökare.

Miljöpartiets migrationspolitiske talesperson Rasmus Ling rasar mot Löfvens uttalande.

Enligt Ling är det Socialdemokraternas politik som statsministern vädrar, inte regeringens.

"Att statsminister Löfven ännu en gång går ut i en intervju och redogör för sitt partis ståndpunkt om att 'antalet asylsökande ska minska rejält', är hans val. Jag tycker det är olyckligt. Hur många som söker och beviljas asyl beror på flyktbehovet. Jag kan sakna den socialdemokrati som fanns tidigare, som kämpade för samhällets mest utsatta, för global solidaritet, nedrustning och ageranden för att minska flyktbehovet", skriver Ling på sin Facebook.

Enligt Ling ska Sverige och andra så kallade demokratier även fortsättningsvis vara en "fristad från förföljelse".

Vidare påpekar han att S, MP, C och L i januariöverenskommelsen är eniga om att "värna asylrätten" och att partierna dessutom ska verka för en ny humanitär skyddsgrund i lagstiftningen. Det innebär till exempel, enligt Ling, att även sjuka äldre och barn med stark anknytning till Sverige ska få stanna av humanitära skäl. MP-politikern påpekar att det ska införas en "human progressiv politik" i Sverige för de som vill söka skydd här.


Flyktingar med asyl i EU "flyr" till Sverige. "När de berättade om bidragsnivåerna förstod jag att jag hamnat på helt fel ställe".0 Plus

Varning för otäcka bilder! Uppemot 30 män rök ihop med yxor, brännbollsträn och machetes – blod överallt.0 Plus

Nyheter från förstasidan


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.