Tony Blair

Dålig stämning när fredspristagare ville förbjuda homosexualitet

Publicerad 21 mars 2012 kl 08.06

Kulturnyheter.Hon är svart, kvinna, fredspristagare och ledare för ett land. Liberias president Ellen Johnson Sirleaf har alla egenskaper som krävs för att bli hyllad i västerländsk media. Men när en vänsterreporter frågade Sirleaf om landets förbud mot homosexualitet blev det snabbt obekväm stämning i studion.

Gilla artikeln på Facebook

– Jag kommer inte skriva under någon lag som har att göra med den saken. Vi har vissa traditionella värderingar i vårt samhälle som vi vill bevara, svarade Sirleaf när en villrådig reporter från brittiska The Guardian frågade henne om hon kunde tänka sig att häva Liberias förbud mot homosexualitet.

Bredvid presidenten satt en märkbart obekväm och förvirrad Tony Blair, som blankt vägrade att svara på vad han tyckte om Liberias lag, som straffar "frivillig sodomi" med flera års fängelse.

Detta trots att globalisten Blair själv under sin tid som premiärminister utmålade sig som en varm förkämpe för homosexuellas rättigheter i Storbritannien.

Den västerländska favoriten Ellen Johnson Sirleaf har varit Liberias president sedan 2006 och fick förra året Nobels fredspris för sin "icke-våldsamma kamp för kvinnor och kvinnors rättigheter till fullt deltagande i fredsskapande arbete".

Våldet mot homosexuella har blivit alltmer utbrett i Liberia. Bara den senaste månaden har åtminstone sex personer attackerats av homofoba mobbar i huvudstaden Monrovia, rapporterar The Guardian.

"Den annars reformsinnade Johnson Sirleaf tänker annorlunda om hbt", konstaterar DN surt men respektfullt på nyhetsplats.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Video: Skulle återförenas med sin mor efter sju år. Då angrep 15-åringen henne med sparkar – för att försvara pappans "heder".0 Plus

Asylkaoset

Afghanen dödade ung student när han misslyckades med att vålda henne. Vänsterextremister skrek "rasistpack!" åt ungdomar som protesterade mot bestialiska mordet.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Polisen trodde inte på larmet i Tommie Lindh-fallet: "Ödesdigert"

Blandade ihop adressen med ett närliggande LSS-boende. Från polisens händelserapport: "Operatören bedömer det inte så väldigt troligt."0 

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Bogvisiret var en bluff. Widar Nord om varför Estoniabilderna är århundradets avslöjande.0 

Politikersonen hade kunnat få fängelse. Men de här ovanliga åtgärderna från polis och åklagare ledde till att Erik Reinfeldt kom undan med strafföreläggande.0 Plus

Mer från Kulturnyheter

Odenstaty invigdes i Staffanstorps kommun

Statyn är tre meter hög och sex ton tung.. Har Odenstatyett som grävts upp i Uppåkra som förebild.0 

Raskrav införs för att få Oscar för bästa film

Nya "mångfaldskriterier" måste uppfyllas.. Icke-vita, homosexuella, kvinnor och liknande ska kvoteras in i filmerna.0 

"Mångfaldskriterier" införs för nominerade filmer. Anklagas för att dela ut priser till för många "vita män".0 

Vetenskap

Svensk studie: Vissa får för få antikroppar för att upptäckas. Alla undersökta coronapatienter hade antikroppar.0 

Forskare har lyckats studera extremt sällsynt grundämnde. Endast 70 mg astat finns i jordskorpan.0 

Kultur

Björn Kjellman: Fel att den "vite mannen" får så mycket utrymme. "Vår värld är orättvis och fördomsfull."0