Tony Blair

Dålig stämning när fredspristagare ville förbjuda homosexualitet

Publicerad 21 mars 2012 kl 08.06

Kulturnyheter.Hon är svart, kvinna, fredspristagare och ledare för ett land. Liberias president Ellen Johnson Sirleaf har alla egenskaper som krävs för att bli hyllad i västerländsk media. Men när en vänsterreporter frågade Sirleaf om landets förbud mot homosexualitet blev det snabbt obekväm stämning i studion.

Gilla artikeln på Facebook

– Jag kommer inte skriva under någon lag som har att göra med den saken. Vi har vissa traditionella värderingar i vårt samhälle som vi vill bevara, svarade Sirleaf när en villrådig reporter från brittiska The Guardian frågade henne om hon kunde tänka sig att häva Liberias förbud mot homosexualitet.

Bredvid presidenten satt en märkbart obekväm och förvirrad Tony Blair, som blankt vägrade att svara på vad han tyckte om Liberias lag, som straffar "frivillig sodomi" med flera års fängelse.

Detta trots att globalisten Blair själv under sin tid som premiärminister utmålade sig som en varm förkämpe för homosexuellas rättigheter i Storbritannien.

Den västerländska favoriten Ellen Johnson Sirleaf har varit Liberias president sedan 2006 och fick förra året Nobels fredspris för sin "icke-våldsamma kamp för kvinnor och kvinnors rättigheter till fullt deltagande i fredsskapande arbete".

Våldet mot homosexuella har blivit alltmer utbrett i Liberia. Bara den senaste månaden har åtminstone sex personer attackerats av homofoba mobbar i huvudstaden Monrovia, rapporterar The Guardian.

"Den annars reformsinnade Johnson Sirleaf tänker annorlunda om hbt", konstaterar DN surt men respektfullt på nyhetsplats.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Trio våldtog tonårsflicka i bil i en timme. Skrattade när de sprang och hämtade sin kompis Omar – så att han också skulle få våldta.0 Plus

Liberale toppolitikern på 60-talet förutspådde Sveriges framtid. "De invandringsfientliga" ska "dö" eller "lära sig se den nya verkligheten i ögonen."0 Plus

Nyheter från förstasidan

Stor studie: Män – inte kvinnor – diskrimineras vid jobbsökning

Männens ansökningar sorteras bort. Ingen liknande diskriminering av kvinnor inom mansdominerade yrken.0 

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Slipper svara – varje gång. Ordföranden ingriper så fort banken får en svår fråga från Fria Tiders chefredaktör Widar Nord.0 

Analys: Magnus Stenlund. Därför kommer du få finansiera S-politikern med guldbyxorna – år efter år.0 

Vetenskap

Järnmeteorit hittad efter nedslag i Uppland. Första fyndet i sitt slag på över 60 år.0 

Kultur