Terrormordet på Samuel Paty

C vill stoppa "radikala islamister" med tuffare demonstrationskrav

Publicerad 22 oktober 2020 kl 11.42

Politik. Radikala islamister ska stoppas i Sverige genom att göra det svårare att ansöka om demonstrationstillstånd. Det skriver Centerpartiet på Facebook efter ett upprop mot islamism från partiledaren Annie Lööf.

Gilla artikeln på Facebook

"Det brutala mordet på den franska läraren på öppen gata väcker avsky och förskräckelse", skriver Annie Lööf på Facebook och fortsätter: "Den radikala islamismen måste bekämpas med full kraft."

Inlägget fortsätter därefter med att Lööf vill "försvara den liberala demokratin" och att det är viktigt att "markera mot det växande hatet", innan det åter avslutas med en uppmaning om att enas mot "radikal islamism".

Många i kommentarsfältet frågar sig vilka åtgärder Annie Lööf tänkt sig för att stoppa den radikala islamismen. Hon väljer dock att inte svara på några av de frågorna, men däremot svara gillande på dem som okritiskt hyllar hennes inlägg.

Istället har Centerpartiet från sitt officiella Facebookkonto svarat på frågan om hur partiet ska stoppa de radikala islamisterna.

"Vi vill se en rad åtgärder", skriver partiet i sitt svar som fortsätter: "Bland annat vill vi se en förändring i hanteringen av ansökningar om demonstrationstillstånd. Det finns möjlighet i ordningslagen att ställa krav eller till och med att säga nej till demonstrationer när man vet att det till exempel har gått våldsamt till förut, men det sker inte tillräckligt ofta."

Att Centerpartiet tror sig kunna stoppa islamister med indragna demonstrationstillstånd är något som nu hånas i sociala medier.

"Begränsningar i demonstrationstillståndsgivande?? De våldsverkande islamisterna darrar nu..." kommenterar bland annat en man sarkastiskt.

Centerpartiet har vid upprepade tillfällen uppmärksammats för att ha politiska företrädare som hyser islamistiska ståndpunkter. Så sent som i veckan tvingades C-politikern Mahmoud Addas, som satt i distriktsstyrelsen för Centerpartiet i Jämtland, avgå efter att ha kallat "kränkning eller förolämpning av religioner" för "ett smutsigt brott."

I en text på arabiska som han lade upp på Facebook krävde Mahmoud Addas att de som hånar religioner straffas för det. "Förolämpning av religioner är inte yttrandefrihet", skrev han. "Det är ett brott som förtjänar straff."


Stor guide: Bli helt ospårbar online. Uttryck dig fritt och riskfritt på nätet – vi lär dig använda enkla tekniken som inte ens NSA rår på.552 Plus

Nyheter från förstasidan

Federley kände till pedofilbrotten i september

Hade möte med Kriminalvården. Försökte påverka myndigheten, hävdar Expressen och Aftonbladet.0 

Ekonominyheter

Positiva trenden från i våras bruten. Dyster prognos för stora branscher om trenden håller i sig0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Bogvisiret var en bluff. Widar Nord om varför Estoniabilderna är århundradets avslöjande.0 

Mer från Politik

Vetenskap

Konstgjort ben läker skelettskador. Forskarnas nya metod.0 

Svenska Gunnel, 27, dog som sexslav hos afghaner. Blev offer – redan före massinvandringen.0 Plus

Kultur