" /> " /> " />
Jasenko Selimovic
Jasenko Selimovic (FP) vill stoppa Sverigedemokraterna med en författningsdomstol.
Björn O. Stenström/by

Folkpartist vill stoppa svenskar från att "rösta fel"

Publicerad 10 mars 2013 kl 20.17

Inrikes.Svenskar som röstar på Sverigedemokraterna "röstar fel", hävdar den bosniske folkpartisten Jasenko Selimovi?. Nu vill han instifta en författningsdomstol som ska hindra att partiet får inflytande i framtiden.

Gilla artikeln på Facebook

"Demokratin har tyvärr en inbyggd svaghet: ibland röstar folk fel. Hitler och Milosevic valdes i demokratiska val, och i dagens Ungern skapas nya lagar för att kontrollera medierna. Samtidigt har Sverige fått ett främlingsfientligt parti i riksdagen – och sannolikheten är överväldigande att de blir större i nästa val", beklagar Jasenko Selimovi?, som är statssekreterare hos integrationsminister Erik Ullenhag, i ett inlägg på SVT Debatt.

Att folket röstar fel är "demokratins Akilleshäl", hävdar Selimovi?. Han diskuterar alternativen, att förbjuda partiet eller att indoktrinera skolbarn, men kommer fram till att en författningsdomstol vore det bästa sättet att hindra Sverigedemokraterna från att få inflytande.

"Vi håller på att få en situation i Sverige där de folkvalda är främlingsfientliga, och sannolikheten är överväldigande att de kommer bli ännu större i nästa val. Innan vi hamnar i den situationen bör vi ha agerat", skriver Jasenko Selimovi?.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Ekonominyheter

Polen utesluter räntesänkningar

"Tidigast 2026".. Behåller styrräntan på 5,75 procent – trots lägre inflation än Sverige.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Pratar om fred – men hur blir det? Utrikespolitiskt är Le Pens parti ett oprövat kort.0 

Mer från Inrikes

Vetenskap

Nord stream-gasen kvar i havet. Mätningarna visar.0 

Svensk AI-superdator blir dubbelt så kraftfull. "Berzelius" uppgraderas för 125 miljoner kronor.0 

Kultur

Fler läser fysiska böcker i sommar. Kan vara riktigt bra raggningstrick.0