Reinfeldts fotbollskarriär
Fotografiet med Reinfeldt från London i helgen får medlemmarna att rasa.

Fotografiet som får Fotbollssveriges hat mot Reinfeldt att växa

Publicerad 6 februari 2024 kl 09.00

Inrikes. Efter mindre än ett år som ordförande för Svenska Fotbollförbundet (SvFF) har Fredrik Reinfeldt redan gjort sig extremt impopulär. Och hans agerande på sistone får ilskan att öka ytterligare.
– Det kokar i rörelsen, säger en källa med insyn till Fotbollskanalen.

Dela artikeln

För en vecka sedan rapporterade Aftonbladet om den häftiga kritiken mot Fredrik Reinfeldt som SvFF-ordförande.

Problemet hade då blivit så allvarligt att Reinfeldt tillsammans med generalsekreteraren Andrea Möllerberg åkte på en "miniturné" för förbättra relationerna med förbunden i landet.

Missnöjet med den tidigare statsministern beror bland annat på att han inte är närvarande och att han har struntat i att dyka upp på en rad viktiga möten.

Förutom att vara heltidsarvoderad styrelseordförande i SvFF sitter Reinfeldt i åtta andra bolagsstyrelser (varav han är ordförande i tre), och han anses prioritera sina andra uppdrag.

– Det är en stor besvikelse på flera håll mot Reinfeldt. Det känns inte som han bryr sig om oss ute i distriktsförbunden. Fotbollförbundet är på väg att förvandlas från en folkrörelse till en tjänstemannaorganisation, säger en källa till Aftonbladet.

Fotbollskanalen rapporterar nu att ilskan mot Reinfeldt växer efter att han i helgen åkt till London med på en "nätverksresa" med Svensk Elitfotboll. Detta medan han anklagas för att ignorera de svenska distrikten.

Och Reinfeldt hade just i helgen ett utmärkt tillfälle att träffa representanter för samtliga 24 distrikt, som samlades på en tävlingskonferens i Stockholm. Men det valde han alltså bort.

En bild från resan som visar Reinfeldt i London har lagts upp på Svensk Elitfotbolls Linkedin-sida.

I Idrottens Affärer skriver krönikören Åke Stolt om det utbredda missnöjet mot SvFF-ordföranden – som han själv beskriver som "en bromskloss som befarat".

"Rapporterna säger att de som röstade på Lars-Christer Olsson känner sig stärkta i uppfattningen att de valde rätt, men också att många som röstade på Reinfeldt nu inser att de gjorde ett misstag."

Åke Stolt skriver också:

"Det mullrar i leden. Det som befarades har inträffat. Fredrik Reinfeldt sköter det stora reviret Svenska Fotbollförbundet med vänster hand och efter att ha gjort sina plikter för de övriga åtta styrelser där han arbetar. Och sitt eget företag."


Så dog soldaterna för "flickskolor" i Afghanistan. Svenska medier sålde in kriget – med hundratusentals döda – som ett feministprojekt.0 Plus

Coronavaccin

Läkare och makthavare hängdes 1948. Här är okända dokumentet som klassar tvångs­vaccinering som brott mot mänskligheten – än idag.0 Plus

Portabel "skyddskupol" skyddar styrkorna på marken. Samtidigt storsatsar Sverige på föråldrade amerikanska Patriot-system.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Lämnar SD efter Expressens bluffdrev

Tog skämt ur sitt sammanhang. Nu lovar Alexander Edbom att stämma vänstertidningen.0 

Ekonominyheter

Klart: Personer födda 1957 kompenseras

Så mycket får du – om du är född rätt år.. Årskullen har missgynnats av skattelagstiftningen och höjda åldersgränser.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.