" /> " /> " />
Gotland byter folk
Foto: Aske Holst

Gotland ska "berikas"

Publicerad 3 mars 2012 kl 21.06

Inrikes.Det bor för få invandrare från tredje världen på Gotland. Därför har öns myndigheter börjat arbeta på helvarv med att försöka få "busslaster" med invandrare till den historiska ön - invandrare som man sedan planerar att lägga stora resurser på att "integrera".

Gilla artikeln på Facebook

- Gotland behöver fler invandrare för att klara jobben och välfärden, säger landshövding Cecilia Schelin Seidegård till helagotland.se.

Länsstyrelsen arrangerade förra veckan ett stormöte med bland annat regionstyrelsen, arbetsförmedlingen, Gotlandshem, socialtjänsten, komvux och barn- och utbildningsförvaltningen. Där diskuterades hur Gotland - till varje pris - ska göras mer mångkulturellt.

Busslaster med förortsinvandrare
På mötet deltog Valdemarsviks kommuns flyktingsamordnare Djamal Hamaili. I ett "inspirerande tal" beskrev Hamaili hur han ställt sig på Rinkeby torg och lovat guld och gröna skogar till de invandrare som valde att flytta till hans kommun.

Därefter kom "busslaster" med förortsinvandrare till Valdemarsvik för att ta del av alla särrättigheter de blivit utlovade.

Gratis bostad och jobb
På Gotland planerar man att ge ett paket med särrättigheter och specialförmåner till de invandrare som väljer att flytta till ön. På mötet diskuterades vad man kallade för "Gotlandspaket" som ska ge invandrarna förtur framför svenskar till både bostäder och lediga jobb.

Ingenstans att fly
Att Gotland nu ska bli mångkulturellt med tvång är förmodligen ingen slump. Den anrika ön, som ofta beskrivs som en svenskhetens sista utpost med bara 4,7 procent utrikes födda, har hittills kunnat fungera som något av en tillflyktsort för svenskar som tröttnat på mångkulturen.


Sex med flyktingbarn

Talar ut anonymt på vänstersajt. Nu väcks frågan om svenska kvinnors sex med flyktingbarn kan vara övergrepp.0 Plus

Inbördeskriget i Syrien och Irak

Spektakulära räden början på slutet för IS. Hundratals tungt beväpnade jihadister i stor kortege fick möta Allah.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Bah Kuhnke nobbad som EU-talman efter rasistattack

MP-profilen fick rungande nej av Europaparlamentet. Anklagade ledamöterna för att vilja skicka ut henne ur Europa.0 

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.