Den 34-årige hemtjänstmannen fångades av övervakningskameran när han var med flickan på Slussens tunnelbanestation. "Om det hade varit en vanlig personbil hade jag inte hoppat in i bilen", säger offret.

Hemtjänstmannen lurade med sig och våldtog flicka i tjänstebilen

Publicerad 8 november 2018 kl 18.18

Inrikes. Under sitt nattpass för hemtjänsten på Södermalm i Stockholm lyckades den 34-årige mannen få en 16-årig flicka att sätta sig i hans tjänstebil. Han körde sedan iväg med flickan och våldtog henne i bilen. Nu döms mannen till ett kort fängelsestraff – och han kan inte utvisas till Afrika med gällande lagstiftning.

Gilla artikeln på Facebook

© Polisen

Mannen lämnar Slussen med 16-åringen.

Tidigt på morgonen den 4 juli i år befann sig den berusade 16-åriga flickan på Södermalm i Stockholm. Hon hade under kvällen varit ute och festat med sina vänner som hon hade tappat bort.

Den 34-årige afrikanen, som vid tidpunkten var på ett jourpass för Södermalms kommunala hemtjänst – Södertjänst – kom i kontakt med flickan vid korsningen Hornsgatan/Timmermansgatan.

Han erbjöd sig att ge henne skjuts och hon gick med på det eftersom hon såg att han körde en jourbil från Stockholms stad och därför trodde att det var tryggt.

– Texten på bilen gjorde att jag kände mig säker på att han skulle kunna hjälpa mig. Om det hade varit en vanlig personbil hade jag inte hoppat in i bilen eftersom det hade känts osäkert, berättade flickan i förhör.

De körde först till Slussens tunnelbanestation, där flickan trodde att hennes vän befann sig. Vännen var dock inte där, och den afrikanske hemtjänstmannen erbjöd sig att skjutsa henne till t-centralen.

Men istället stannade han bilen vid Mosebacke. Där höll han fast hennes armar och genomförde ett fullbordat våldtäkt.

Efteråt lyckades hon slita sig loss, ta sig ur bilen och springa därifrån. Hon ringde 112 och när polisen kom fram till henne kunde hon beskriva den kommunala bilen och berätta att det stod "Stockholms stad" och "jour" på den.

Hemtjänstmannen kunde sedan identifieras. Han påstod först att han inte hade haft sex med flickan. När han fick reda på att polisen hade dna-bevis mot honom i form av spermier ändrade han sin berättelse och påstod att samlaget hade varit frivilligt.

Den förklaringen köper inte Stockholms tingsrätt, som dömer 34-åringen till tre års fängelse. Det innebär egentligen två års fängelse eftersom Sverige tillämpar automatisk så kallad två tredjedelsfrigivning.

Våldtäktsmannen har fått svenskt medborgarskap och kan därför inte utvisas hem till Afrika med gällande lagstiftning.

Tiden efter våldtäkten har varit väldigt jobbig för flickan. Hon har isolerat sig från vänner och besökt en psykolog vid ett stort antal tillfällen. Hon har också haft svårt att sova och fått en panikattack.


Få våra viktigaste nyheter

Gör som tiotusentals andra svenskar och följ Fria Tider på Facebook!

Nyheter från förstasidan

Stor mobb stormade nattklubb i Stockholm

"Uppträdde mycket hotfullt." 17 personer fick avlägsnas av polisen med inhyrd buss.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.