Kraftig ökning av kvinnlig könsstympning i Tyskland

Publicerad 8 februari 2017 kl 13.35

Utrikes. En rapport från tyska staten visar att kvinnlig könsstympning har ökat med 30 procent sedan 2014. Orsaken är den massivt ökade invandringen från muslimska och afrikanska länder där seden är vanligt förekommande.

Gilla artikeln på Facebook

En statlig tysk studie visar att förekomsten av kvinnlig könsstympning har ökat dramatiskt de senaste åren. Studien visar att det bor 48.000 kvinnor som har utsatts för könsstympning i Tyskland och det är en ökning med 30 procent sedan 2014, skriver Breitbart.

Anledningen till den stora förändringen är att invandringen från vissa muslimska länder där seden är vanligt förekommande har ökat med 40 procent, meddelar den statliga rapporten.

Könsstympning används i många muslimska och afrikanska länder för att begränsa kvinnors sexualitet. Speciellt vanligt är det bland invandrare från Eritrea, Somalia, Egypten, Etiopien och Irak.

På sistone har tyska staten börjat frånta personer deras pass om man misstänker att de har för avsikt att resa till hemlandet på semester för att låta könsstympa sina döttrar, eftersom det är olagligt i Tyskland.


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kolumn. Jan Tullberg om att försörja välfärdskungar eller nomenklatura.0 

Mer från Utrikes

Vetenskap

Spektakulära fyndet: 210.000 år gammal mänsklig skalle i grekisk grotta. Människan kan ha funnits i Europa 150.000 år tidigare än man trott.0 

Svensk uppfinning kan stoppa sommarhettan inomhus. Specialdesignad fönsterfilm fördelar solens värme jämnt från morgon till kväll.0 

Kultur

James Bond ersätts av kvinnlig afrikan i nästa film. Hon spelar "agent 007" i kommande Bondfilmen.0 

Världens dyraste gitarr såld. Fender-gitarr gick för 37 miljoner kronor.0