Den nyligen avlidne läkaren Gregory Michael tillsammans med sin hustru och dotter.

Läkare död i mystisk sjukdom efter covid-vaccinering

Publicerad 8 januari 2021 kl 11.40

Utrikes. En 56-årig läkare i Miami har avlidit i en ovanlig autoimmun sjukdom som debuterade tre dagar efter att han vaccinerats mot covid-19, rapporterar Daily Mail.

Gilla artikeln på Facebook

Förlossningsläkaren Gregory Michael, 56, från Miami i Florida var fullt frisk, fysiskt aktiv och utan hälsoproblem när han injicerades med Pfizers nya coronavaccin den 18 december förra året.

Tre dagar efter vaccineringen upptäckte Michael att det hade uppstått röda fläckar på hans händer och fötter. När han undersöktes på sjukhuset där han arbetade visade blodprov att han nästan helt saknade blodplättar. Blodplättar är en typ av blodkropp som behövs för att blodet ska kunna koagulera när det uppstår sårskador eller andra blödningar.

Michael fick beskedet att hans tillstånd var livshotande eftersom han kunde drabbas av en inre blödning och dö. Han lades omedelbart in på sjukhuset där det senare konstaterades att han hade drabbats av immunologisk trombocytopen purpura, eller ITP, en ovanlig autoimmun sjukdom som orsakas av att immunförsvaret börjar angripa och förstöra den egna kroppens blodplättar.

Efter att ha varit inlagd på sjukhus i två veckor och genomgått flera behandlingar avled Michael natten mellan den 3 och 4 januari, efter att bristen på blodplättar ledde till att han drabbades av en hjärnblödning.

Läkarna som vårdade Michael gjorde bedömningen att det var mycket sannolikt att hans sjukdom orsakats av vaccinet. Det är också vad hans änka Heidi Neckelmann tror.

– Som jag ser det var hans död till 100 procent kopplad till vaccinet. Det finns ingen annan förklaring, säger hon till Daily Mail.

– Han var vid mycket god hälsa. Han rökte inte, drack alkohol ibland men bara i sociala sammanhang. Han tränade, vi hade kajaker, han ägnade sig åt djuphavsfiske.

"Vi undersöker aktivt det här fallet, men tror för närvarande inte att det finns någon direkt koppling till vaccinet", uppger Pfizer i ett uttalande till Daily Mail.

Vissa vaccin kan ge upphov till autoimmuna sjukdomar. Ett känt exempel är vaccinet mot svininfluensa, Pandemrix, som gavs till stora delar av den svenska befolkningen 2009 och orsakade den autoimmuna sjukdomen narkolepsi. Narkolepsi är en obotlig neurologisk åkomma som bland annat leder till plötsliga, okontrollerbara sömnattacker och hallucinationer.

Enligt Läkemedelsverket var det inte förrän sommaren 2011, nästan två år efter att Pandemrix börjat användas i Sverige, som den europeiska läkemedelsmyndigheten ansåg att sambandet mellan vaccinet och narkolepsi var tillräckligt väl belagt för att rekommendera vissa begränsningar i användningen av vaccinet.

Vilka biverkningar som Pfizers vaccin kan medföra på längre sikt är i nuläget okänt eftersom vaccinet, till skillnad från normalförfarandet när det gäller godkännande av läkemedel, har fått ett så kallat "villkorligt godkännande" och börjat användas innan de kliniska studierna är avslutade. De kliniska studierna av Pfizers vaccin pågår fortfarande och beräknas inte vara klara förrän om två år, i januari 2023.


Chockerande videon. Skräckdådet sker mitt på dagen – inför publik.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Swedbank har Sveriges minst nöjda kunder

Nya siffror från Svenskt Kvalitetsindex.. Här är Sveriges bästa – och sämsta – banker.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Han byggde en bit Europa – i Guatemala. Leon Kriers nya stad ser allt annat än ny ut.0 

Vetenskap

Gott om kritiska metaller i nordiskt urberg. EU oroas över tillgången på sällsynta råvarorna.0 

Mediers roll viktig för att sprida propaganda om klimatförändringar. "Får konsekvenser i det bredare sammanhanget".0 

Kultur

Peg Parneviks vaccin-upplevelse: "Trodde jag skulle dö". Sångerskans ansikte svullnade upp.0 

Här är Abbas första nya låtar. Första nysläppet på 40 år.0