Läkare ljög om att hans döda patients son var rasist

Publicerad 8 juli 2021 kl 12.31

Utrikes. En afrikansk läkare i Storbritannien påstod att sonen till en patient som dog under hans vård hade kallat honom för "jävla nigger". Men nu medger afrikanen att det hela var en lögn, rapporterar Daily Mail.

Gilla artikeln på Facebook

Nigerianen Robert Jenyo, 53, blev av med sin brittiska läkarlicens år 2015 efter att ha missat att en av hans patienter hade cancer.

Patienten – en 60-årig man – besökte Jenyos mottagning i Sale i Greater Manchester redan år 2007 och klagade på smärta i axlar och rygg. Han avled senare av cancern.

Innan hans licens drogs in hade afrikanen försvarat sig med att anklagelserna mot honom var "rasmotiverade". Han påstod att den avlidne mannens son hade kallat honom för en "jävla nigger" och sagt att han borde åka hem till Afrika och lämna plats för vita läkare. Detta hjälpte dock inte, utan licensen drogs in ändå.

Robert Jenyo har dock överklagat beslutet – och vid den senaste utfrågningen medgav han att han bara hittade på rasisthistorien.

Den 53-årige afrikanen bedyrade att han är "en bra läkare" och att han inte längre är så "mallig och självcentrerad" som han tidigare var.

Han uppger att han drog till med rasistanklagelsen i ett försök att "komma undan".

– Jag inser nu att jag hade helt fel. Jag inser att patientens familj sörjde honom och att mina rasistanklagelser mot sonen var helt fel, säger Robert Jenyo enligt Daily Mail.

De anhöriga har sedan tidigare stämt läkaren för medicinsk oaktsamhet. År 2012 nådde de en förlikning som innebar att de fick 30.000 pund, men utan att Jenya medgav att han gjort något fel.


Kriget mot veden

Löfven försökte förbjuda vedspisar 2017. Nu ska en ny avgift på "virkesupplag" vid vägar bli regeringens nya sätt att komma åt "gratisenergin" på landsbygden.0 Plus

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0 

Mer från Utrikes

"Bytte kön" på fiskar med hjälp av soja

Japanska forskarnas lyckade experiment.. Honorna väger mer än hanarna och har därför bättre egenskaper som livsmedel.0 

Här skjuts knivmannen – i sista stund

Video: "Jag dödar dig".. Här går somaliern till attack på öppen gata – med en kniv i varje hand.0 

Vetenskap

Ryssar råkade välta rymdstationen. Tappade radiokontakt med jorden efter häftig gir.0 

Här invigs världens snabbaste tåg i Kina. Video: Futuristiska svävande supertåget lämnar fabriken.0 Plus

Kultur

Nya anti-transboken för barn: "Elefanter är inte fåglar". 22-årig högerprofil bakom barnboken.0