Kriget mot Parler

Liberal rasar mot att M-politiker skaffade Parler

Publicerad 15 januari 2021 kl 12.04

Inrikes. GT-kolumnisten Csaba Bene Perlenberg försöker nu göra skandal av att svenska M-politiker vill kunna använda mikrobloggen Parler, som förra helgen stängdes ned av sina konkurrenter. Men appens öde har inget med yttrandefrihet att göra, hävdar han i Expressen/GT.

Gilla artikeln på Facebook

Det är i Expressen/GT som kolumnisten Csaba Bene Perlenberg skriver om Twitter-konkurrenten Parler.

Men han är inte upprörd av att Parler godtyckligt stängdes ned av Amazon, som tillhandahöll hundratals servrar till plattformen.

Bland annat har det påståtts att Parler användes för organisera "stormningen" av Kapitolium, trots att detta egentligen skedde på Facebook, Youtube och Twitter, enligt journalisten Glenn Greenwald.

Perlenberg försöker i stället göra skandal av att moderaten Jan Ericson skaffade ett konto där.

GT-kolumnisten hänvisar till den vänsterextrema organisationen ADL, som aktivt försökte få Twitter att stänga ned Donald Trump och nu även försöker få ned Gab, en annan konkurrent till Twitter.

Han framhäver att flera högerpolitiker i Sverige "tagit ställning för Parler och gjort hela saken till en fråga om yttrandefrihet".

Bland annat har moderaten Hanif Bali protesterat mot att de iPhone-telefoner som riksdagen tillhandahåller riksdagsledamöter som arbetstelefon inte tillåter Parler.

Men nedstängningen av Parler har inget med yttrandefrihet att göra, enligt Perlenberg.

"Även på Västkusten har den ständigt konträra riksdagsledamoten från Sjuhärad, Jan Ericson (M), meddelat att han skaffat sig ett konto på Parler och förfärats över att inte längre kunna använda tjänsten. Parlers öde har ingenting med yttrandefrihet att göra. Det svenska moderata hundvisslandet kan inte överrösta den amerikanska högerextrema mobben", avslutar han sin artikel i GT.


PK-avhoppare förklarar läget i bok om evolution. Genetiken visar att mänskligheten kan delas upp i raser med olika egenskaper, menar han.31 Plus

Forskarna om plötsliga ombytet. Omvälvande händelse runt 1000 f.Kr. förklarar religiösa tabut.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Köper jätteannonser mot "bankmaffia"

Slaget om silverpriset fortsätter.. Småsparare köper nu annonser mot prisdumpande blankare i banksektorn.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Slipper svara – varje gång. Ordföranden ingriper så fort banken får en svår fråga från Fria Tiders chefredaktör Widar Nord.0 

"Sveriges Soros" förlorar tvist mot staten. Riskkapitalisten Gabriel Urwitz, 71, tvingas punga ut igen.0 

Vetenskap

Corona ökar risken att föda för tidigt. Gravida kvinnor läggs till som riskgrupp.0 

Populär kemikalie ger barn lägre IQ. Finns överallt – först nu har den undersökts.0 

Kultur