SD-kampanjen i tunnelbanan
LO-pampen Mats Eriksson, till vänster, påstår att misshandeln som visas till höger inte har ägt rum.

Fackpamp anklagar misshandlad journalist för att ljuga

Publicerad 6 augusti 2015 kl 16.46

Inrikes. LO:s politiske sekreterare Mats Eriksson anklagar i ett inlägg på Twitter journalisten Chang Frick för att ljuga om att han i tisdags kväll blev misshandlad av vänsterextremister vid Östermalmstorgs tunnelbanestation.
– Jag tyckte inte att det såg så ut, säger han till Fria Tider.

Gilla artikeln på Facebook

"'Misshandeln' av rasisternas s k 'journalist' Chang Frick var alltså en bluff", skriver Eriksson i ett inlägg på Twitter.

Som "bevis" för sitt påstående länkar han till en blogg som drivs av den före detta nazisten Kim Fredriksson, en man som bland annat är dömd för kvinnomisshandel. Numera är Fredriksson aktiv inom den vänsterextrema rörelsen i Sverige och har av vänsterliberala Expressen anlitats som "expert på rasism".

När Fria Tider ringer upp Mats Eriksson säger han att det inte är hans egna åsikter han ger uttryck för, utan att han bara återger det som står på bloggen.

– De påstår ju det ja, säger han.

Du skriver att "Misshandeln av rasisternas så kallade journalist Chang Frick var alltså en bluff", är det din uppfattning att den här misshandeln aldrig har inträffat?
– Det verkade ju så på klippet.

Men det här att Chang Frick blev neddragen, han blev ju fysiskt attackerad?
– Låt mig säga såhär, jag förutsätter att det är polisanmält. Polisutredningen får väl visa vad som var sant eller inte.

Mannen som driver den här bloggen, Aktuellt fokus, han heter Kim Fredriksson, han är dömd för kvinnomisshandel, han är en tidigare nazist och nu aktiv inom den våldsbejakande autonoma vänstern, är det en lämplig länk att sprida?
– Jag tyckte att klippet var talande och intressant så jag länkade det så får väl andra titta på det och göra sina egna bedömningar.

Och du tyckte inte att det såg ut som att han blev fysiskt angripen?
– Jag tyckte inte att det såg så ut av det klippet att döma, men vad som närmare har hänt det får ju självklart polisutredningen visa.

Chang Frick tycks däremot mindre road av att en fackpamp från LO sitter på Twitter och hånfullt påstår att han ljuger.

– Vad ska jag säga? Jag kan ju bara redogöra för hur jag upplevde där och då och det är klart att det kan finnas detaljer som skiljer sig från videofilmer, säger han till Fria Tider och fortsätter:

– Jag blir ju neddragen i backen och försöker se till att ingen tar min kamera. Jag har ju ont som fan i ryggen, så är det och det är inget jag har hittat på.

Har du varit hos läkare och fått det här dokumenterat på något sätt?
– Ja, jag var på sjukhuset.

Och vad sa läkaren?
– Att det är en nerv som har blivit inflammerad, för jag har fått en smäll mot en kota. Under gårdagen kunde jag knappt gå, jag hade riktigt jävla ont.

På Stockholmspolisen bekräftar man att man tagit emot en polisanmälan gällande misshandel med anledning av tisdagskvällens överfall på Chang Frick.

– Jag såg att det hade kommit in en anmälan om misshandel, men detaljer kring det är ingenting som vi kommenterar, säger presstalesmannen Lars Byström till Fria Tider.

Den kvinnliga vänsterextremist som pekats ut för misshandeln är en 32-årig tidigare vänsterpartist som bland annat varit nämndeman för partiet. Enligt uppgifter från domstolen som Fria Tider tagit del av har hon ett gediget brottsregister.

32-åringen har bland annat dömts för våldsamt upplopp, skadegörelse, våld mot tjänsteman, olaga intrång, våldsamt motstånd och brott mot knivlagen. Hon har vid flera tillfällen suttit i fängelse för sina våldsbrott.


Ekonominyheter

Guldjättar flyr Comex. Nu ska handeln med guld bedrivas i London istället.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Vetenskap

Var tredje europeisk kvinna bär på supergen från neandertalare. De som bär på genen föder fler barn och får färre missfall.0 Plus

Forskare undersöker om snus skyddar mot corona. Fick förfrågan från franska kollegor.0 

Kultur

Bryan Adams pudlar efter anklagelser om rasism. Skyllde viruset på "förbannade fladdermusätande jävlar".0 

Är negerbollen dansk?. Populärt bakverk med kontroversiellt namn firas idag.0 Plus