Majoritet smittas nu i Sverige

Publicerad 22 mars 2020 kl 17.54

Inrikes. En majoritet av de svenskar som bekräftats vara smittade med covid-19 den senaste veckan har smittats i Sverige och inte utomlands. En kraftig ökning av vårdfall väntas samtidigt i Stockholm.

Gilla artikeln på Facebook

Totalt har 1.906 personer bekräftats smittade med covid-19 i Sverige. Av dem har 21 dött, enligt Folkhälsomyndighetens senaste dagliga uppdatering klockan 14.00 på söndagen.

Den senaste personen som avled var en äldre man som vårdades på Skånes universitetssjukhus.

– Nu går våra tankar till den avlidnes familj och vänner, säger Eva Gustafsson, biträdande smittskyddsläkare i Region Skåne, i ett pressmeddelande.

Mannen, som var i 80-årsåldern, hade underliggande sjukdom och vårdades på sjukhuset sedan förra veckan.

Något som är nytt för de smittfall som anmälts den senaste veckan är att majoriteten nu har smittats i Sverige.

Nu i helgen befarades en kraftig ökning av vårdfall i Stockholmsregionen med anledning av coronaviruset. Någon sådan plötslig ökning har dock inte kommit ännu, men enligt enligt vice statsepidemiolog Anders Wallensten är det bara en fråga om när det börjar öka.

– Exakt vilken dag det kommer börja öka är svårt att gissa sig till, men det kommer att öka, säger Wallensten till Ekot.


Video: Kommer "aldrig i livet" flytta tillbaka. "För mycket våldtäkter, mord, knivhuggningar, halshuggningar, skjutningar, sprängningar, rån, allt."0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0