Medborgargarde körde bort asfaltsläggare

Publicerad 10 juni 2014 kl 10.42

Inrikes. En stor grupp män, beväpnade med bland annat slagträn och skiftnycklar, drev under måndagskvällen bort en grupp irländska asfaltsläggare från Partille.

Gilla artikeln på Facebook

De irländska resande, som varje sommar kommer till Sverige för att ägna sig åt bedrägerier och stölder, slog sig ned med ett 20-tal husbilar på en stor parkeringsplats i Partille under helgen.

Igår kväll blev de bortkörda av ett medborgargarde, som drev iväg dem till Åby camping. Vid 21.30 ingrep polisen och stoppade gardet, som enligt GT ska ha bestått av ett 50-tal personer, mestadels "streetracingfolk" som har tröttnat på att asfaltsläggarna förstör för de svenska skattebetalarna.

Enligt polisen kan deltagarna i medborgargardet ha gjort sig skyldiga till ofredande. Polisens presstalesman Peter Adlersson säger till GT att det rådde en hotfull stämning på platsen och att åtminstone en av asfaltsläggarna hade beväpnat sig med ett basebollträ.

För att få bort asfaltsläggarna på laglig väg krävs det att markägaren begär dem avhysta. De har tidigare avhysts från Åbybadet.


Invandrarvåldtäkter ska skapa "mångfärgad framtid", hoppas läkare. Uppmanar "svarta, judar, handikappade och frimurare" att "kasta sig över högerfittorna".0 Plus

Ekonominyheter

Världselitens köp av privatjet skenar

Predikar "flygskam" för reguljärflygets resenärer.. Men själva slår kändisar och storbolag rekord i inköp av privatjet i år.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.