" /> " /> " />
Foto: SINA News

Tyst i media när rebellerna begår folkmord i Libyen

Publicerad 26 februari 2012 kl 21.20

Utrikes.Samtidigt som arabiska rebeller får förstklassig vård i Sverige finns det andra grupper som inte har det lika muntert i det nya, demokratiska Libyen. Sedan regimens fall kan över 10 000 svarta ha dödats under pogromer och summariska avrättningar i det rebellkontrollerade landet.

Gilla artikeln på Facebook

Svenska medier har inte sagt ett ljud om hur Sveriges allierade beter sig mot Libyens svarta befolkning, som minskat drastiskt sedan rebellerna kom till makten i landet. Nu kommer rapporter om tiotusentals döda och flera bilder och videor som visar vidriga exempel på rebellernas beteende.

Redan i september varnade Amnesty för försvinnanden, utomrättsliga avrättningar och våld mot civila svarta i NTC-kontrollerade områden i Libyen. I en amerikansk nättidning uppgavs att en rebellbrigad klottrat sin slogan "Brigaden för utrensning av svarta slavar" längs med hela vägen till Tawergha, en stad med runt 10 000 i huvudsak svarta invånare, som totalt utplånats av rebelltrupper.

Rebellerna plundrade privata hem, skolor och offentliga byggnader. Till Wall Street Journal uppgav araberna att de "evakuerat" de svarta invånarna i staden, men tidningen tillade också att reportrar på plats inte kunnat hitta några överlevande. Däremot fanns det rapporter om en hel del döda som av allt att döma hade avrättats, då flera av kropparna var bakbundna.

Igår släpptes en video som påstås visa en grupp tillfångatagna svarta invånare i civila kläder från Tawergha. De är bakbundna med vita buntband och araberna ropar "Allah akbar" och behandlar dem ungefär som apor på ett zoo.

Men fler bilder har släppts som visar en betydligt grymmare behandling, där svarta torteras och hotas med pistol av de Sverige-allierade araberna. Även bilder på svarta som bakbundits och avrättats förekommer i riklig mängd, även om de aldrig återgetts i svensk media.

AVRÄTTADE - av Sveriges allierade. Över 10 000 svarta kan ha fallit offer för utrensningarna i Libyen.

Afrikanska unionens ordförande Jean Ping har sagt att attackerna mot svarta är anledningen till att så många afrikanska länder inte erkände den nya regimen i Libyen.

- Svarta dödas, ofta genom att rebellerna skär halsen av dem. Svarta anklagas per definition för att vara motståndsmän, sade han och fortsatte:

- Tycker ni att det här är ett normalt beteende av ett land som består av en tredjedel svarta medborgare? Att svarta ses som motståndsmän per definition?

Även afroamerikanska intresseorganisationer har varit kritiska till hur amerikansk mainstreammedia mörklägger den etniska rensningen i Libyen. I tidningen Black Star anklagas ledarredaktionen på New York Times för att systematiskt ignorera utvecklingen efter attackerna mot Misrata, då ett stort antal svarta dödades.

- Rasism i form av etnisk rensning, dödande och folkmord är fel när det än händer, var det än händer och åt vem det än riktas i världen, sade den afroamerikanske den amerikanska kongressledamoten Jessie Jackson Jr i ett tal i representanthuset i september.

I västerländsk media har det varit tyst om det pågående folkmordet i Libyen. Ungefär samtidigt som rebellerna gick in i Tawergha och dödade upp till 10 000 svarta män och kvinnor ägnade sig SVT:s tunga politiska program Agenda åt en, enligt den statliga televisionens nyhetsvärdering, betydligt mer angelägen form av rasism.

Tack till: Pettersons, Sweden Confidential.


Indoeuropeiska myter bekräftas i ny DNA-studie. Unga krigare från jamnakulturen gifte sig med jordbrukande kvinnor.0 Plus

Ny studie ger överraskande resultat. Så nära var det att andra världskriget blev kärnvapenkrig.0 Plus

Ekonominyheter

Machetegäng rånar mäklare på Rolexklockor

Nya fallet efter visning i Västerås.. Tidigare blev en mäklare av med en klocka värd 100.000.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.