Microsoft lägger nu mejl från oss i mappen "Skräppost" på Outlook/Live/Hotmail. Kolla mappen om du väntar på mejl från oss.
Foto: Flickr

Mer än hälften av de israeliska judarna tycker afrikaner är en cancer

Publicerad 11 juni 2012 kl 10.00

Utrikes.Efter den senaste tidens pogromer och förföljelser av invandrade afrikaner i Israel har en opinionsundersökning utförd i slutet av maj visat att en majoritet av de israeliska judarna stödjer påståendet att afrikaner är en cancersvulst på samhällskroppen.

Gilla artikeln på Facebook

I förra månaden utsattes afrikaner för en omfattande pogrom i södra Tel Aviv. Likuds parlamentsledamot Miri Regev sade i samband med detta att afrikaner är en cancersvulst på samhällskroppen. Förföljelsen av afrikaner har sedan dess fortsatt.

Resultaten från en ny undersökning från Israel Democracy Institute och Tel Avivs universitet utförd under perioden 30 maj till 31 maj visar att israeliska judar uppvisar ett starkt avståndstagande från svarta afrikanska immigranter. I studien intervjuades 600 judiska och arabiska israeler.

På frågan om "den öppna dörrens politik ska antas mot flyktingar som varit förföljda i sina ursprungsländer" svarade 80 procent av judarna och 70 procent av araberna att de motsatte sig en sådan politik.

På påståendet om att afrikaner som uppehåller sig i Israel är en cancersvulst på samhällskroppen visade det sig att 52 procent av judarna höll med knessetledamoten Miri Regevs kontroversiella uttalande. Endast 19 procent av araberna höll med om uttalandet.

83 procent av judarna uttalar sitt stöd för de demonstrationer mot närvaron av afrikaner som invånare i södra Tel Aviv genomfört. Demonstrationerna stöds av enbart 25 procent av de israeliska araberna.

En uppdelning av svaren efter partisympatier visar att det vänsterextrema partiet Meretz-Yachads väljare är de enda som vill att Israel ska vara ett öppet land för alla. 70 procent av partiets väljare tyckte så. 86 procent av partiet Shas´ väljare höll med om att afrikanska invandrare är en cancersvulst på samhällskroppen. Det gjorde också 73 procent av Yisrael Beiteinus väljare, 71 procent av National Unions väljare, 69 procent av Judiskt hems väljare och 66 procent av Likuds väljare. Bara 35 procent av Arbetarpartiets väljare, 32 procent av Kadimas väljare och 4 procent av Meretz-Yachad väljare höll med.

Brigadgeneralen och knessetledamoten Aryeh Eldad från Nationella unionen buntade ihop afrikaner med svenska turister och menade att dessa borde skjutas om de försökte ta sig in över gränsen.
– Alla som tränger genom Israels gräns borde skjutas, en svensk turist, sudaneser från Eritrea, eritreaner från Sudan, asiater från Sinai. Alla som rör vid Israels gräns – skjut.

Vad den israeliska opinionen tycker om svenska turister ingick inte i undersökningen.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Nyheter från förstasidan

Orbán: Mitt folk är min främsta prioritering

Har Helmut Kohl som rättesnöre inom EPP-gruppen. Kommer inte stödja invandringsvurmare som EU:s framtida ledare.0 

Ekonominyheter

Fler än nånsin vill sälja sin bostadsrätt

Antalet begagnade bostadsrätter till salu fortsätter skena.. "Vi har nu ett rekordutbud av bostadsrätter", uppger Hemnets talesperson Staffan Tell.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Jan Tullberg om politikens trilemma. "Alla liberaler är inte komfortabla med att majoriteten ska bestämma."0 

Mer från Utrikes

Peterson lanserar censurfri plattform

Kommer inte bannlysa användare efter åsikter.. "När du kommit till vår plattform tar vi inte ner dig förrän en amerikansk domstol tvingar oss."0 

Sidor

Vetenskap

Husses stress smittar av sig på hunden. Stressnivåerna hos hundar och deras ägare följer varandra.0 

Familj får 100.000 kronor efter unikt myntfynd på tomten. Skånska familjen fann över 20 mynt som är 300 år gamla.0 Plus

Kultur

Skogsturken-frisbeen till salu. Auktioneras ut på Tradera – av han "som kasta".0 

Lars Vilks skulptur brann upp. "Helt nedbrunnen."0