Muslimska handskakningsfall

Muslim i dansk TV-debatt: ”Allah kommer att straffa dig i helvetet”

Publicerad 12 juli 2013 kl 09.52

Utrikes.Det gick hett till i tisdags när den bosniske muslimen Adnan Avdic debatterade med Venstres talesman i integrationsfrågor Inger Støjberg. Avdic vägrade att skaka hand med Støjberg och förklarade att Allah kommer att straffa henne i helvetet.

Gilla artikeln på Facebook

Tidigare i veckan skrev danska Venstres talesman i integrationsfrågor Inger Støjberg en krönika där hon uppmanade muslimer som inte accepterar danska värderingar att bosätta sig någon annanstans än i Danmark. I tisdags arrangerade Ekstra Bladet en debatt mellan henne och den bosniske muslimen Adnan Avdic.

Debatten inleddes med att Avdic vägrade att skaka hand med Støjberg och istället överräckte en bukett blommor till henne. Det blev upptakten till ett skarpt replikskifte. Avdic kritiserade Støjberg för att skapa rasism och terrorism genom sin krönika, som bar rubriken ”Jag målar gärna profeten på min vägg”.

– Står du och hotar med terrorism om någon avbildar profeten? Det är ett hot mot det danska samhället. … Om man har så mycket emot vårt sätt att leva på, om man har så mycket emot yttrandefrihet och religionsfrihet, så kan jag inte förstå varför man väljer att bo i Danmark, sade Støjberg i debatten.

– Islam har blivit en del av Danmark och det får du finna dig i, svarade Avdic, som senare under debatten förklarade för Støjberg att Allah skulle straffa henne i helvetet.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Nya Sverigebilden

Den politiska korrektheten har sprängt alla gränser, enligt danska profilen. "Krävs fackmän inom psykiatrin" för att beskriva det politiska tillståndet i Sverige.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kolumn. Sverige påminner om Gorbatjovs Sovjet, enligt Jan Tullberg.0 

Vetenskap

Forskare varnar: WHO underskattar faran med viruset. Coronaviruset tydligt mer smittsamt än WHO räknar med.0 

Studie: Afrikaner härstammar från okänd art. Bär på särskild "spök-dna" som saknas hos européer och asiater.0 Plus

Kultur

LO rensar ut manlig arbetarkonst. Stor del av konstsamlingen slumpas bort och skänks till Myrorna.0 

Judisk grupp stoppar Roger Waters. Pink Floyd-stjärnan anklagas för att vara antisemit.0