Covid-19 i Sverige

Nio nya corona-fall i Sverige idag

Publicerad 3 mars 2020 kl 12.02

Inrikes. Under tisdagen har redan nio nya fall av coronaviruset bekräftats i Sverige. De flesta har kommit från Italien.

Gilla artikeln på Facebook

Totalt finns det nu 24 bekräftade corona-fall över landet, enligt regionernas siffror.

Idag visar provsvar att ytterligare fyra personer i Stockholms län bär på viruset. Personerna vårdas isolerat på Karolinska Universitetssjukhusets infektionsklinik enligt regionens rutiner.

Sammanlagt har nio personer i länet hittills testats positivt.

Personerna som nu konstaterats smittade av covid-19 anlände nyligen från norra Italien och har ingen koppling till tidigare fall i Stockholm.

– Nu arbetar vi enligt våra rutiner. Patienterna får vård och vi genomför smittspårning för att nå eventuella personer som patienterna kan ha haft kontakt med. Det är viktigt att betona att det vi hittills fått bekräftat är fall som antingen smittats utomlands eller varit i kontakt med någon som smittats utanför Sverige, säger Per Follin, smittskyddsläkare vid Smittskydd Stockholm.

Hittills har knappt 400 personer testats i regionen och av dessa har nio nu visat sig bära på viruset.

Ytterligare tre bekräftade fall av coronavirus rapporteras även från Västra Götaland.

Samtliga har varit i norra Italien och insjuknat med luftvägssymtom. Sammanlagt har nio personer med covid-19 bekräftats i regionen.

– Dessa tre personer har rest tillsammans och bedöms ha smittats under resa i norra Italien, säger smittskyddsläkare Thomas Wahlberg. Behandlande läkare vid infektionskliniken rapporterar att de har en relativt mild sjukdomsbild. De hittills bekräftade fallen i Västra Götaland har antingen smittats utomlands eller varit i kontakt med någon som smittats utanför Sverige.


Brottsvåg på badhusen

"Jag befann mig i en sexuell nödsituation." Roade sig med att dyka från hopptornet efter våldsamma övergreppet, medan pojken fick föras till sjukhus.0 Plus

Här kampanjar hon mot "vita män" och "rasism". Men när fästmannen Hasan nekades PUT mördade han sin flickvän i protest.0 Plus

SD-topparnas kärlek allt annat än besvarad. Regeringen i Israel vägrar att ens vistas i samma rum som "nynazistiska" svenska partiet.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0 

Vetenskap

Psykiatrivarningen: Viruset kan utlösa psykos. Coronalarm från Akademiska sjukhuset.0 

Han blir yngst hittills i rymden. Slår rysk kosmonaut med sju år.0 

Kultur

Kurt Westergaard död. Danske Muhammedtecknaren avliden.0