Bild från den pågående övningen.

En skadad när stridsfordon körde i diket under övning utanför Skövde

Publicerad 25 april 2017 kl 11.47
Av Mattias Albinsson

Inrikes. En man skadades när ett Stridsfordon 90 körde i diket under en pågående övning utanför Skövde igår, skriver Försvars­makten på sin hemsida.

Dela artikeln

Fordonet skulle vända på en smal väg och backade då ned i diket. Vid stöten när vagnen träffade dikeskanten fick en i besättningen nacksmärtor. Han omhändertogs på plats av en sjukvårds­grupp som bedömde att han behövde transporteras till sjukhus för vård och ambulans larmades. Övriga tre i besättningen klarade sig undan skador.

Just nu och de kommande veckorna deltar drygt hundra personer i stridstross­utbildning och funktions­övning på Skaraborgs regemente. Såväl soldater som officerare från 42 pansarbataljonen, andra brigadspanings­kompaniet, artonde stridsgruppen och värnpliktiga genomför en repetitions­utbildning.

Stridstrossen uppgift är att stödja de andra kompanierna med uppgifter som bärgning, reparation, sjukvård samt förse dem med förnödenheter.

– Stridstrossen är en viktig kugge i maskineriet för att helheten ska kunna fungera. Utbildningen och övningarna som vi genomför är en förutsättning för vi ska lyckas framöver, förklarar övningsledaren Johan Ragnarsson.


Nyheter från förstasidan

Invandrarkonflikterna som väntas slå nytt svenskt våldsrekord i sommar

Fem strider mellan gäng pekas ut. Kan bli värre än förra årets intensiva skjut- och sprängkaos.0 

Ekonominyheter

Prognos: Bostadsbyggandet på fortsatt låga nivåer

Tecken på en liten vändning.. "Men vi är långt ifrån de nivåer som behövs."0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.