Asylkaoset

Nu ska Sverige bygga asylboenden i Grekland

Publicerad 8 mars 2016 kl 19.55

Inrikes. Grekland har nu accepterat ett erbjudande från den svenska regeringen om att låta Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, hjälpa till med att bygga asylboenden i landet.

Gilla artikeln på Facebook

Sverige ska, via MSB, hjälpa Grekland med boendestöd för att hantera av det pågående asylkaoset. Materiel som kommer att skickas är i huvudsak boende- och kontorscontainrar, tält med värmare, sängar och filtar. Dessutom ska ett svenskt team stödja de grekiska myndigheterna och avlasta dem med uppsättning av tält och kontorscontainrar.

– Vi påbörjar nu upphandling av transport och andra logistiska förberedelser. Det kan ta upp mot en, till en och en halv vecka innan utrustningen är på plats i Grekland. Just nu pågår också rekryteringen av den personal som ska ingå i teamet som ska stödja på plats, säger Madelene Monasdotter på MSB i ett pressmeddelande.

Grekland har bara hittills i år tagit emot ungefär 100.000 nya asylsökare från tredje världen.

– Det är en mycket allvarlig situation i Grekland. Alla medlemsstater måste se över vilka möjligheter man har att lämna stöd, sade inrikesminister Anders Ygeman (S) i samband med att regeringen erbjöd stöd till Grekland.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0