Krisen i Eurozonen
Jeroen Dijsselbloem, Nederländernas finansminister, är eurogruppens ordförande.

Nya förhandlingar i eurogruppen

Publicerad 12 juli 2015 kl 12.19

Valuta. Förhandlingarna i eurogruppen återupptogs under söndagsförmiddagen efter att vid midnatt ha avbrutits utan att man kommit fram till någon lösning.

Gilla artikeln på Facebook

Den stora konfliktfrågan är huruvida de övriga euroländerna längre har förtroende för den grekiska vänsterregeringen och dess vilja att faktiskt försöka ta tag i landets ekonomi.

– Vi har skjutit upp mötet och kommer att fortsätta imorgon klockan elva, sade eurogruppens ordförande Jeroen Dijsselbloem när han inatt lämnade mötet.

– Vi har haft en djupgående diskussion om Greklands förslag. Frågan om trovärdighet och tillit diskuterades också, givetvis, inklusive de finansiella delarna. Men vi har inte avslutat vår diskussion och vi kommer att fortsätta klockan elva imorgon förmiddag, fortsatte han.

Idag klockan två ska EU-ledarna samlas i Bryssel för ett toppmöte där det är tänkt att man ska diskutera och ta ställning till det eurogruppen kommit fram till – om man till dess hunnit komma fram till något nytt.

Ikväll klockan sex var det dessutom tänkt att Europeiska rådet skulle sammanträda, men det mötet har fått ställas in. Europeiska rådet utgörs av de 28 EU-ländernas stats- eller regeringschefer, rådets ordförande Donald Tusk samt EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker.


Kriget mot veden

Löfven försökte förbjuda vedspisar 2017. Nu ska en ny avgift på "virkesupplag" vid vägar bli regeringens nya sätt att komma åt "gratisenergin" på landsbygden.0 Plus

Människans natur

Svenskar tål bara 4 procent invandrare, visar ny forskning. Sen flyttar de från bostadsområdet, enligt en avhandling från Linnéuniversitetet.0 Plus

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Mer från Valuta

"Libra" ska konkurrera med bitcoin. Stora betaltjänster är med på projektet.0 

Allt dyrare tanka bilen eller resa utomlands. Men Riksbanken håller fast vid minusräntan in i det sista.0 

Vetenskap

Hormon styr om pappor bryr sig om sina barn. Svenska forskare fick råtthannar att börja ta hand om ungarna.0 

Kultur

"Mr Bean" i upprop mot hatbrottslag. Muslimsk minister i Skottland vill inskränka yttrandefriheten.0 

Björn Kjellman: Fel att den "vite mannen" får så mycket utrymme. "Vår värld är orättvis och fördomsfull."0