Carl Johan Rehbinder

Piratpartiets attack: Jämför SD med pedofiler

Publicerad 29 augusti 2015 kl 14.24

Politik. Piratpartiet jämförde under veckan Sverigedemokraterna med pedofiler i ett utspel i sociala medier. Men Carl Johan Rehbinder, som ligger bakom utspelet, vill inte svara på några frågor om vad partiet egentligen menar med utspelet.
– Jag är inte intresserad, tack, säger han och slänger på luren.

Gilla artikeln på Facebook

"Att gilla Sverigedemokraterna på grund av att de engagerar sig i integrationsfrågor är lite som att gilla pedofiler för att de engagerar sig i barn."

Så skrev piratpartisten Carl Johan Rehbinder i ett inlägg på Facebook förra helgen. I tisdags spreds uttalandet vidare av Piratpartiet från deras officiella Facebookkonto med kommentaren "Provocerande – och tänkvärt".

Många har frågat sig vad Piratpartiet och Rehbinder, som sitter med i partistyrelsen, egentligen menar med uttalandet, men då mötts med hånfulla kommentarer för att de inte ansetts ha förstått en, i partiets ögon, "fullkomligt uppenbar" liknelse.

Inte heller när Fria Tider under lördagen ringer upp Rehbinder vill han svara på några frågor.

– Jag är inte intresserad, tack, säger han och slänger på luren så snart han får veta vad ärendet gäller.

Uppdatering: Carl Johan Rehbinder har under eftermiddagen hört av sig via mail och hälsar att han nu går med på en intervju, men en annan dag när han har mer tid. Han skriver också att anledningen till att han lade på luren var att han trodde att Fria Tiders journalist var en telefonförsäljare.


Ekonominyheter

Mycket bidrag i Teslas omsättning

Säljer "utsläppsrätter" istället för bilar.. Statliga subventioner bakom framgångssagan Elon Musk.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.