Polska presidentens fräcka svar: Vår media rapporterar i varje fall om våldtäkter

Publicerad 25 oktober 2018 kl 13.26

Utrikes. Polens president Andrzej Duda fick en rad tuffa frågor under en paneldiskussion med sin tyske kollega Frank-Walter Steinmeier. Men Duda gick till motangrepp mot journalisterna.

Gilla artikeln på Facebook

Det var i samband med en paneldiskussion med Tysklands president Frank-Walter Steinmeier som tyska journalister försökte grilla Polens dito Andrzej Duda.

Den tyska tidningen Tagesspiegel undrade varför polsk statsradio inte rapporterat om EU-domen från förra fredagen, som ogiltigförklarar Polens sänkta pensionsålder för landets vänstervridna HD-domare.

– Det är svårt att säga, jag lyssnade inte på radio vid det tillfället. Och ursäkta mig, men jag påverkar inte vad media rapporterar om i Polen, svarade han till applåder från publiken.

– I Polen fungerar det dock så att om en kvinna eller en grupp av kvinnor blir våldtagna, så kan du vara säker på att media omedelbart rapporterar om det med alla tillgängliga uppgifter. Vi har en fri press i Polen, fortsatte han och syftade på tyska mediers slappa rapportering av invandrares sexövergrepp mot tyska kvinnor i samband med nyårsfirandet i Köln 2015/2016.


Ekonominyheter

Biden försöker sätta kommunist på tung finanspost

Tunga protester från delstaterna och republikaner.. Vita huset vill att bankiren Saule Omarova tar över myndigheten OCC.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Tidningen mörkar bestialiska brottet. Låter istället våldtäktsmannen posera som "cool" gangster på stämningsfulla bilder i tidningens reportage.0 

Vetenskap

Studie: Så styr media vår syn på invandring. Forskare jämförde reaktioner på artiklar i Avpixlat och ETC.0 Plus

Forskare: Obehagliga nästest för corona görs i onödan. Smärtfria salivtest fungerar lika bara.0 

Kultur

Rapparen "Timbuktu" blir hedersdoktor vid Lunds universitet. Känd för låt om att misshandla sverigedemokrater.0