Nätcensuren
Morgan Johansson har tidigare kallat upp Google till ett censurmöte, efter påtryckningar från familjen Bonnier.

Regeringen: Inte vi som beordrade Google att stänga ner Swebb-tv

Publicerad 27 december 2020 kl 19.07

Inrikes. Justitieminister Morgan Johansson (S) nekar till att det var regeringen som fick Google att stänga av Swebb-tv:s Youtube-konto.

Gilla artikeln på Facebook

"Det är upp till Youtube att bestämma vad de låter ligga uppe på sin plattform. Regeringen har inte på något sätt försökt påverka detta eller censurera något", skriver Morgan Johansson till Dagens Nyheter.

Det var dagen före julafton som Youtube plötsligt permanent stängde av Swebb-tv:s konto och raderade samtliga hundratals filmer som den mycket populära oppositionskanalen hade laddat upp.

Google kallades i april 2018 till ett möte med Morgan Johansson som då satte press på företaget att öka censuren av politiskt innehåll som regeringen och den liberala familjen Bonnier inte gillar. Google beskrev inför mötet för regeringen hur man hade gått till väga för att censurera det alternativa medieprojektet Granskning Sverige.

Mötet, tillsammans med det faktum att Googles Sverigechef Anna Wikland har nära band till vänsterliberala svenska toppolitiker, har lett till misstankar om att regeringen har styrt censuren på Youtube av bland annat Swebb-tv.


Nya bilder visar: Stalins ubåt fick in fullträff. Endast sju av 40 ombord överlevde S-märkta militärtransporten till Tredje riket.0 Plus

Halalslaktat kött och dadlar i stort projekt. Hundratals butiker ska ställas om till mångkulturellt läge redan under 2021.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Nätförsäljningen sjönk 8,7 procent i december. Högre priser och produktbrist två av orsakerna.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Tidningen mörkar bestialiska brottet. Låter istället våldtäktsmannen posera som "cool" gangster på stämningsfulla bilder i tidningens reportage.0 

Vetenskap

Stor ras-studie fann gen som skyddar mot corona. Jämförde européers och afrikaners skilda DNA-uppsättningar.0 

Pfizers VD: Vi vet inte hur länge tredje sprutan skyddar. Tredje spruta påstås ge ”rimligt skydd” mot omikron.0 

Kultur

Ny bokhandel säljer böcker som nobbas av Bonnier. Uppger sig ha marknadens största urval.0 

Pedofilanklagelserna mot Bob Dylan växer. Vänsterikonen anklagas för "månader" av sexövergrepp.0