Samir från Syrien i SVT:s "Uppdrag granskning".

Syriske Samir om invandringen: "Men hur har de tänkt?"

Publicerad 26 mars 2015 kl 11.49

Radio & TV. I gårdagens SVT-satsning "Uppdrag granskning" diskuterades den svenska invandringspolitiken och regeringens mångmiljardsatsningar på att ständigt öka invandringen till Sverige. En av dem som intervjuades och som är kritisk till den svenska invandringspolitiken var Samir från Syrien.
– Jag hör nyheter om att de vill ta emot 50.000 eller 100.000 flyktingar 2015, men har de inte tänkt? säger han i programmet.

Gilla artikeln på Facebook

Samir får i programmet förklarat för sig att det, när det gäller bostadsbristen och arbetslösheten, bara är "fantasin som sätter gränser" och att det alltid går att "plöja en åker eller röja en skog". Han är förvånad över hur verklighetsfrånvända de svenska politikerna är:

– Jag vet inte vad jag ska säga, jag är förvånad. Finns det inga bostäder? Jag vet inte, men det är konstigt! säger han i programmet.

– Jag hör nyheter om att de vill ta emot 50.000 eller 100.000 flyktingar 2015, men har de inte tänkt? De som sa att vi ska ta emot såhär många flyktingar 2015, kände de inte till bostadsbristen? Pratar de inte med varandra? Finns det ingen som har tänkt? fortsätter han.

Men Samir är inte ensam om att vara kritisk, även många lokala kommunalpolitiker luftar i programmet sin kritik och sina farhågor över den stora invandringen och dess konsekvenser.

– Var ska människor bo, hur ska ekonomin se ut, hur ska vi få pengar till skola för barnen, hur ska vi klara försörjningsstödet ute i kommunerna när folk inte kommer i arbete, det är den stora frågan, säger Göran Dahlström (S), ordförande för kommunstyrelsen i Katrineholm.

Till och med SVT, som är en tydligt vänsterpolitiskt profilerad statlig mediekanal, är i programmet kritiska till invandringspolitiken och konstaterar krasst att "vi ser ett helt system som verkar ha havererat".


Försvarar sig med att allt är Sveriges fel. En rad offer – mannen körde in i vakterna när han skulle gripas.0 Plus

"Klimathotet"

Går steget längre än Greta. Nu presenteras slutgiltiga lösningen på "klimatkrisen".0 Plus

Kriget mot veden

Löfven försökte förbjuda vedspisar 2017. Nu ska en ny avgift på "virkesupplag" vid vägar bli regeringens nya sätt att komma åt "gratisenergin" på landsbygden.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Ingves ”djupt orolig" för sitt eget boprisrally

Riksbankschefen beklämd av lånefesten.. "Har pratat om bostadsmarknaden sedan jag började på Riksbanken" men inte gjort nåt.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.